Un preot fals a mers cu Boboteaza prin Galați

Un preot fals a mers cu Boboteaza prin Galați
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Un tânăr care abia a trecut pragul majoratului a dat dovadă de o îndrăzneală ieșită din comun, pretinzând că este preot și călcând pragul a numeroase locuințe din Galați, cu ocazia Bobotezei. Băiatul, în vârstă de 18 ani, a ajuns pe mâna poliției cu câteva zile înainte de marea sărbătoare, după ce se apucase să colinde prin oraș, îmbrăcat în straie preoțești și însoțit de alți doi amici, unul de seama lui și altul, cu un an mai mic. Au călcat pragul mai multor apartamente din blocuri de la periferia orașului, până când au trezit bănuiala unui enoriaș care le-a deschis ușa. Omul a sunat la poliție, agenții Secției 3 depistând ”echipa” formată din falsul preot și cele două ajutoare în zona Drumului de Centură. ”Părințelul” deghizat nu a putut dovedi că este preot, neavând o legitimație al Bisericii Ortodoxe Române. În schimb, în privința lui aveau să se confirme și alte informații cu privire la activitățile necucernice pe care le începuse înainte de Crăciun, când dăduse zvon prin oraș și nu numai că strânge bani pentru un scop ”nobil”. 

”Extinzând cercetările, polițiștii au stabilit și că, în luna decembrie 2020, prin intermediul unui cont deschis pe un site de socializare, declinându-și aceeași calitate de preot, tânărul ar fi solicitat diverse sume de bani, în scopul construirii unui lăcaș de cult”, explică cms. șef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați.  Polițiștii au deschis un dosar penal pentru înșelăciune, în scopul stabilirii cu exactitate a împrejurărilor în care falsul preot s-a folosit de atributele unei calități pe care nu o are. 

Citit 5723 ori Ultima modificare Vineri, 15 Ianuarie 2021 13:09

3 comentarii

 • postat de analiza
  Duminică, 10 Ianuarie 2021 21:44
  89.137.230.***
  Eu cred ca nu a vrut sa pacaleasca lumea dandu-se drept preot pentru ca era clar ca avea 18 ani si se vedea asta..ce preot la varsta asta frageda...a vrut doar sa cerseasca si ca sa dea mai bine si sa aiba succes si-a pus straiele alea ca tot era sarbatoare si sa induplece enoriasii sa ii cea ceva malai. Un fel de baietandru care o face pe diaconul sau cantatorul pt niste bani sa nu moara de foame.
  1
  0
  Raportează
 • postat de Nea Luce
  Sâmbătă, 09 Ianuarie 2021 19:02
  86.124.200.***
  ..Mea culpa - remunerat...Am scris cu laptopul pe "genunche" in avion, pe drumul de intoarcere de la Bruxeles, aidoma "la duamna" Grapini...
  7
  10
  Raportează
 • postat de Nea Luce
  Sâmbătă, 09 Ianuarie 2021 17:35
  86.124.200.***
  Si pana la urma, ce atata panarama...Baiatul le-a facut o cantare pe placul ( si intelesul ) lor si a fost renumerat ca atare. Aceiasi bani ii dadeau si unui popa betiv, pacatos, pus pe capatuiala ( deh...rata la suv, bat-o vina ) care mai canta si fals si intra cu bocancii murdari de noroi prin toata casa...Doamne ajuta ( i ) ....Daca nu ar exista fraierii, borfasii ar muri de foame...
  19
  36
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.