DNA: Ex-ministrul Mediului, Costel Alexe, 22 de tone de tablă mită de la ”un combinat siderurgic”

DNA: Ex-ministrul Mediului, Costel Alexe, 22 de tone de tablă mită de la ”un combinat siderurgic”
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a solicitat cere Parchetului General sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis pentru începerea urmăririi penale a fostului ministru al Mediului, Apelor şi Pădurilor Costel Alexe pentru luare de mită şi instigare la delapidare.

"În conformitate cu prevederile legale şi constituţionale, procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a transmis procurorului general al PICCJ referatul cauzei, în vederea sesizării preşedintelui României pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de o persoană, fost deputat în Parlamentul României, la data faptelor având funcţia de ministru, pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi instigare la delapidare", se precizează într-un comunicat al DNA.

Surse judiciare au precizat că ar fi fost vorba de fostul ministru lal Mediului Apelor şi Pădurilor Costel Alexe, în prezent preşedinte al CJ Iaşi.

Solicitarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie referitoare la efectuarea urmăririi penale faţă de persoana respectivă are în vedere împrejurarea că, în acest moment, există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă că, „în perioada martie - aprilie 2020, persoana respectivă ar fi pretins, în mod direct, de la managerul unui combinat siderurgic mai multe produse din tablă în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor sale de serviciu referitoare la alocarea cu titlu gratuit către fabrica respectivă a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră şi la monitorizarea măsurilor luate de această societate comercială pentru închiderea unui depozit de deşeuri neconforme”.

"Foloasele respective, în cantitate de 22 de tone (aproximativ 103.000 lei), ar fi fost primite, în datele de 23 aprilie 2020 şi 7 iulie 2020, la punctul de lucru al unei societăţi comerciale administrată de o rudă de-a sa", menţionează anchetatorii.

DNA precizează că cererii transmise i-au fost ataşate referatul întocmit de procurorii anticorupţie, precum şi zece volume cuprinzând copii ale dosarului de urmărire penală.

Desigur, o întrebare este dacă unitatea siderurgică la care face referire DNA nu este chiar combinatul Liberty Galaţi, chit că prin ţară ar mai fi şi alţi producători de tablă, mai mici. Ei bine, interpelaţi în legătură cu datele prezentate de DNA, reprezentanţii combinatului siderurgic Liberty Galaţi au declarat pentru „Viaţa liberă” că (deocamdată, cel puţin) nu comentează informaţiile făcute publice de anchetatori. Dar, câte odată, chiar şi un „no comment” poate fi un răspuns…

Citit 4258 ori Ultima modificare Luni, 18 Ianuarie 2021 00:29

6 comentarii

 • postat de corneliu
  Marți, 05 Ianuarie 2021 20:01
  92.85.13.***
  De fapt astia dau spaga pe sanatatea noastra! Credeti ca e prima? DACA un amarat da spaga e condamnat. Spagarii astia de la combinat ce patesc?
  0
  1
  Raportează
 • postat de florin
  Marți, 05 Ianuarie 2021 14:50
  213.233.108.***
  Dreapta cea cinstită!Rezultatul acestei mișcări de anchetare a lui alexe va fi demisia cît mai rapidă a lui chițu si punerea in functia de prim ministru a lui Ciuca!
  9
  6
  Raportează
 • postat de Adrian
  Marți, 05 Ianuarie 2021 00:22
  89.39.81.***
  Un psdist rau sub mandatul caruia se taiau paduri cu veselie si se ardeau gunoaiele din ue....aaaa...stai ca era de la pnl...ups
  3
  16
  Raportează
 • postat de Stop taierii padurilor
  Luni, 04 Ianuarie 2021 20:28
  89.137.230.***
  In timp ce padurile tarii se taiau fostul ministru al mediului lua spaga tabla?
  2
  52
  Raportează
 • postat de Laur
  Luni, 04 Ianuarie 2021 20:25
  82.79.132.***
  Și uite așa ne mai miram cum dispar pădurile.... Cu miniștrii din ăștia.
  2
  52
  Raportează
 • postat de Cetatean
  Luni, 04 Ianuarie 2021 17:58
  84.117.41.***
  Greu s-a mai ajuns!
  Acesti nenorociti care ne inconjoara
  sunt fara scrupule, ditamai ministru sa te cobori in halul asta
  sa ajungi sa ceri mita produse laminate. Eu cred ca si fecalele
  de om daca ar fi de folositoare la ceva si pe ele le-ar cere.
  Mama voastra de nenorociti!
  3
  63
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.