Tribunalul i-a lăsat să plece acasă pe vânzătorii de cocaină. Decizie bizară în cazul mega-rețelei de traficanți de droguri

Tribunalul i-a lăsat să plece acasă pe vânzătorii de cocaină. Decizie bizară în cazul mega-rețelei de traficanți de droguri
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Cei șapte suspecți de trafic de droguri de risc și mare risc, reținuți miercuri, în urma a 74 de descinderi în trei județe [detalii] au fost lăsați să plece acasă. În condițiile în care majoritatea au antecedente penale sau cel puțin au avut diverse probleme cu lege în trecut, judecătorii Tribunalului Galați au apreciat că nu prezintă pericol social și au respins solicitarea de arestare preventivă a DIICOT. Șase dintre ei au fost plasați în arest la domiciliu, iar unul este complet liber.

Mega-operațiunea din dimineața zilei de 24 martie, la care au participat peste 300 de polițiști, care au descins în 74 de locații și au ridicat 165 de persoane, a sucombat pe masa judecătorilor. Despre rețeaua de distribuitori de stupefiante, considerată una dintre cele mai mari și mai active din sud-estul României, ofițerii Antidrog de la Galați afirmă că vindea droguri de risc și mare risc pe bandă rulantă, la prețuri modice, ceea ce a atras un număr mare de consumatori. Asta a făcut, în opinia anchetatorilor, ca gruparea să fie considerată extrem de periculoasă și să acționeze în consecință, simultan, în trei județe. Polițiștii de la Combaterea Crimei Organizate din două județe s-au alăturat colegilor de la Galați, alături de lucrători din cadrul mai multor inspectorate de poliție și a o sută de luptători ai serviciilor de acțiuni speciale din zona Moldovei, cărora li s-au alăturat luptători de la Serviciul Independent pentru Acțiuni Speciale din cadrul IGPR și jandarmii.

Șapte reținuți, niciun arestat

Dintre cele 165 de persoane conduse la sediul DIICOT Galați, ca martori, posibili consumatori sau traficanți, doar șapte au fost reținute în urma audierilor și au fost prezentate Tribunalului Galați cu propunere de arestare preventivă. Procurorii au considerat că au suficiente temeiuri să solicite privarea de libertate a acestora pentru 30 de zile, acuzându-i că s-au constituit într-un grup pentru a vinde, în special pe piața din Galați, Brăila și Dâmbovița, canabis și cocaină sintetică.

Judecătorii nu au fost însă de aceeași părere și au decis ca Abid Hamid Alexandru - condamnat în trecut la un an închisoare pentru trafic de etnobotanice, Moise Nicolae Adrian - trimis în judecată după ce a vandalizat o sală de jocuri și condamnat după ce a fost prins conducând fără permis, Dumitrescu Cristinel - condamnat pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor, tentativă de omor și violare de domiciliu și judecat pentru lovire și alte violențe, Boboc Cristian - condamnat pentru lovire sau alte violențe, Abid Haissan și Moise Marian să fie plasați în arest la domiciliu, în timp ce al șaptelea, Antoneanu Claudiu, a fost lăsat complet liber, instanța apreciind că nu se impune nicio măsură în privința lui.

Decizia este una cel puțin bizară și le dă, astfel, teoretic, posibilitatea suspecților care sunt acum subiecte ale unui dosar pentru fapte din sfera crimei organizate să își continue liniștiți activitățile, din confortul propriilor locuințe.

Măsura dispusă de Tribunalul Galați a fost contestată de DIICOT, cererea urmând a fi discutată la Curtea de Apel, săptămâna viitoare.

Citit 4775 ori Ultima modificare Duminică, 28 Martie 2021 23:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.