Tribunalul i-a lăsat să plece acasă pe vânzătorii de cocaină. Decizie bizară în cazul mega-rețelei de traficanți de droguri

Tribunalul i-a lăsat să plece acasă pe vânzătorii de cocaină. Decizie bizară în cazul mega-rețelei de traficanți de droguri
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Cei șapte suspecți de trafic de droguri de risc și mare risc, reținuți miercuri, în urma a 74 de descinderi în trei județe [detalii] au fost lăsați să plece acasă. În condițiile în care majoritatea au antecedente penale sau cel puțin au avut diverse probleme cu lege în trecut, judecătorii Tribunalului Galați au apreciat că nu prezintă pericol social și au respins solicitarea de arestare preventivă a DIICOT. Șase dintre ei au fost plasați în arest la domiciliu, iar unul este complet liber.

Mega-operațiunea din dimineața zilei de 24 martie, la care au participat peste 300 de polițiști, care au descins în 74 de locații și au ridicat 165 de persoane, a sucombat pe masa judecătorilor. Despre rețeaua de distribuitori de stupefiante, considerată una dintre cele mai mari și mai active din sud-estul României, ofițerii Antidrog de la Galați afirmă că vindea droguri de risc și mare risc pe bandă rulantă, la prețuri modice, ceea ce a atras un număr mare de consumatori. Asta a făcut, în opinia anchetatorilor, ca gruparea să fie considerată extrem de periculoasă și să acționeze în consecință, simultan, în trei județe. Polițiștii de la Combaterea Crimei Organizate din două județe s-au alăturat colegilor de la Galați, alături de lucrători din cadrul mai multor inspectorate de poliție și a o sută de luptători ai serviciilor de acțiuni speciale din zona Moldovei, cărora li s-au alăturat luptători de la Serviciul Independent pentru Acțiuni Speciale din cadrul IGPR și jandarmii.

Șapte reținuți, niciun arestat

Dintre cele 165 de persoane conduse la sediul DIICOT Galați, ca martori, posibili consumatori sau traficanți, doar șapte au fost reținute în urma audierilor și au fost prezentate Tribunalului Galați cu propunere de arestare preventivă. Procurorii au considerat că au suficiente temeiuri să solicite privarea de libertate a acestora pentru 30 de zile, acuzându-i că s-au constituit într-un grup pentru a vinde, în special pe piața din Galați, Brăila și Dâmbovița, canabis și cocaină sintetică.

Judecătorii nu au fost însă de aceeași părere și au decis ca Abid Hamid Alexandru - condamnat în trecut la un an închisoare pentru trafic de etnobotanice, Moise Nicolae Adrian - trimis în judecată după ce a vandalizat o sală de jocuri și condamnat după ce a fost prins conducând fără permis, Dumitrescu Cristinel - condamnat pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor, tentativă de omor și violare de domiciliu și judecat pentru lovire și alte violențe, Boboc Cristian - condamnat pentru lovire sau alte violențe, Abid Haissan și Moise Marian să fie plasați în arest la domiciliu, în timp ce al șaptelea, Antoneanu Claudiu, a fost lăsat complet liber, instanța apreciind că nu se impune nicio măsură în privința lui.

Decizia este una cel puțin bizară și le dă, astfel, teoretic, posibilitatea suspecților care sunt acum subiecte ale unui dosar pentru fapte din sfera crimei organizate să își continue liniștiți activitățile, din confortul propriilor locuințe.

Măsura dispusă de Tribunalul Galați a fost contestată de DIICOT, cererea urmând a fi discutată la Curtea de Apel, săptămâna viitoare.

Citit 3874 ori Ultima modificare Duminică, 28 Martie 2021 23:11

9 comentarii

 • postat de Cetățean
  Joi, 01 Aprilie 2021 09:17
  188.26.124.***
  Să-i dea numele „așa zisului judecător”, care lasă în libertate violatori, criminali, drogați... Dați-le numele ca să știm la ce să ne așteptăm din partea justiției. Dacă... mai există......
  0
  1
  Raportează
 • postat de Cetățean
  Luni, 29 Martie 2021 09:09
  188.26.124.***
  De frică. Să nu-și piardă locul de muncă. Dar, oare noi mai avem ziariștii din trecut? Presa scrisă?! Nu prea cred. Ne-am dus la vale de mult......
  0
  1
  Raportează
 • postat de mama voastră de judecători ordinari
  Duminică, 28 Martie 2021 08:58
  86.120.245.***
  CUM DRACU ESTE POSIBI ASA CEVA? OK, INTELEG CA EXISTA SI POSIBILITATEA CA PROBELE DEPUSE LA DOSAR SA NU FIE CONCLUDENTE - AVEM HABAR SI CUM LUCREAZA POLITIA- DAR SA FIE PRINSI SI SA EXISTE ASPECTE CE TIN DE RECIDIVA EU CRED CA ORICE JUDECATOR CU SCAUN LA CAP AR FI DAT 30 DE ZILE DE AREST. DAR ACUM NU STIM CARE ESTE REALITATEA DAR IDEEA ESTE CA SISTEMUL DIN JUSTITIE TREBUIE SCHIMBAT. IAR CA ALUZIE LA SISTEMUL DE JUDECATA CU JURIU, NU ESTE UNUL OK - ALUZIE LA COMETARIUL ANTERIOR.
  3
  16
  Raportează
 • postat de Dante
  Duminică, 28 Martie 2021 08:10
  5.13.139.***
  Avand in vedere ca Viata Libera a depistat acest judecator , de ce nu se continua ancheta ziaristica pe el, istoric, cum a ajuns judecator. Intr un final se va afla adevarul si poate fi scos din sistem dar asta numai cu ajutorul presei.
  0
  27
  Raportează
 • postat de Popovici
  Sâmbătă, 27 Martie 2021 10:30
  5.13.208.***
  De rasul curcilor, și ne miram ca pe faleza stau numai bombardierii și spart semințe, nu are loc un bătrân, un alergător, un copil sa treacă pe acolo, de frica ăstora, fără servici și cu BMW-uri! Poate chiar judecătorul e vreun,, beneficiar,, al,, serviciilor,, celor 7!
  0
  47
  Raportează
 • postat de Iancu Jianul
  Sâmbătă, 27 Martie 2021 09:26
  84.142.172.***
  Care justitie? o oarba prefacuta foarte usor de mituit. Care autoritati.... parca vorbim de Mexic. Statul rumenit m-a dezgustat intotdeauna...
  1
  41
  Raportează
 • postat de Un politist
  Sâmbătă, 27 Martie 2021 08:10
  5.13.140.***
  Bravo justitiarilor,sute de politisti mobilizati, munca titanica pentru a organiza o astfel de actiune, sume uriase cheltuite, pentru ce, pentru ca un judecator, inamovabil, deci care nu da socoteala pentru faptelesale infata nimanui, arunca la gunoi munca titanica, riscurile intampinate de sute de oameni, totul la gunoi, halal justitie...halal salariisi pensii ce au, PENTRU CE??????
  1
  42
  Raportează
 • postat de Cetatean
  Sâmbătă, 27 Martie 2021 07:34
  5.13.244.***
  Frica si incertitudinea incet , incet face ravagii si unde nu trebuie?
  1
  24
  Raportează
 • postat de dino
  Sâmbătă, 27 Martie 2021 07:31
  5.13.252.***
  Sistemul asta romanesc de justitie clar nu functioneaza, este neechilibrat si discretionar. Trebuie luata aceasta superautoritate din mana judecatorilor. nu este in regula ca un individ(a) care nu a facut altceva decat sa toceasca legi si doctrine ale altora, papagaliceste, sa ajunga sa se joace cu vietile celor multi. Poate un sistem similar cu cel american in care responsabilitatea deciziilor sunt impartite intre mai multi indivizi, adica judecator si juriu ambele alese aleatoriu si tinute secret pana in ziua procesului. de altfel trebuie pastrata sectia magistratilor dar ca organism independent si ales in acelasi mod aleatoriu dintre magistrati si format din judecatori 3 la numar si juriu. iar acces la a face sesizari sa aiba si cetatenii.
  1
  33
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.