UPDATE: Cea mai mare rețea din sud-estul țării, dizolvată la Galați. Șapte suspecți au fost reținuți (FOTO și VIDEO)

UPDATE: Cea mai mare rețea din sud-estul țării, dizolvată la Galați. Șapte suspecți au fost reținuți (FOTO și VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(31 voturi)

UPDATE 25 martie 2021: Șapte suspecți de trafic de droguri de risc și mare risc au fost reținuți după ore întregi de audieri la sediul DIICOT Galați în urma descinderilor care au avut loc miercuri, 24 martie. Aceștia au fost ridicați de la domicilii de polițiștii Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Galați alături de alte 160 de persoane, bănuite fie că au vândut, fie că au consumat stupefiante aduse pe piața din România de ceea ce anchetatorii numesc cea mai mare grupare de traficanți care a acționat în ultimii doi ani în sud-estul României.

Cei șapte reținuți vor fi duși în cursul zilei de joi, 25 martie, în fața Tribunalului Galați, cu propunere de arestare preventivă.


Una dintre cele mai de amploare acțiuni care a vizat destructurarea unei grupări care controla comerțul cu droguri de risc și mare risc în județele Galați și Brăila a avut loc miercuri dimineață. 74 de descinderi la care au participat sute de polițiști din mai multe județe au avut loc simultan, peste 160 de persoane, traficanți și consumatori, fiind duse la audieri.

Activitatea grupării constituite în structură piramidală, cu membri care aveau atribuții strict stabilite, a început relativ recent, susțin anchetatorii. Doi ani le-au trebuit traficanților să se constituie și să își extindă aria de distribuție în Galați, Brăila dar și în alte județe din sud-estul României, vânzările de droguri de risc și de mare risc luând amploare rapid. Practic, dealerii, odată ce aduceau stupefiantele din străinătate, le distribuiau către alți membri ai grupării, care la rândul lor aveau misiunea de a le vinde clienților. Ofițerii BCCO Galați, care au instrumentat dosarul extrem de complex, vorbesc despre stupefiante ”clasice” de larg consum, dar și de unele substanțe care au căpătat rapid popularitate în rândul clienților mai vechi sau mai noi, datorită prețului mai mic și efectelor cumva similare cu cele ale drogurilor obișnuite. Din acest motiv, plaja consumatorilor care apelau frecvent la dealeri pentru aprovizionare era una extrem de variată, incluzând și minori, deci persoane fără surse proprii de venit.

”Din cercetări a reieșit că, pe parcursul ultimilor doi ani, persoanele bănuite de comiterea acestor infracțiuni ar fi comercializat în județele Galați, Brăila și Dâmbovița, droguri de risc și mare risc, precum și cocaină sintetică, substanțe provenite din afara teritoriului țării”, precizează reprezentanții Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Galați printr-un comunicat remis la finalul operațiunilor de miercuri, 24 martie.

74 de percheziții cu 300 de polițiști 

Destructurarea rețelei a implicat o mobilizare fără precedent. Anchetatorii au avut nevoie de sprijin atât din partea polițiștilor din alte structuri ale IPJ Galați, cât și de la alte inspectorate din țară, respectiv IPJ Brăila, BCCO Bacău și BCCO Prahova, precum și de suportul luptătorilor de la trupele speciale ale Poliției și Jandarmeriei Galați și de la structura centrală a Serviciului pentru Acțiuni Speciale (SIAS). În urma celor 74 de descinderi efectuate la Galați, Brăila și în județul Dâmbovița au fost ridicate diverse cantități de droguri de risc și mare risc, substanțe psihoactive și diverse sume de bani, dar și arme neletale. 165 de persoane, potențiali traficanți și consumatori, au fost duse la audieri, la sediul DIICOT Galați, procurorii urmând să stabilească gradul lor de implicare. La finele audierilor, anchetatorii vor decide ce măsuri vor lua în privința acestora și dacă vor cere Tribunalului măsuri privative de libertate. Cercetările continuă sub aspectul infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc şi trafic de droguri de mare risc şi operaţiuni neautorizate cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Citit 23094 ori Ultima modificare Vineri, 26 Martie 2021 10:27

4 comentarii

 • postat de Ionellla
  Sâmbătă, 27 Martie 2021 14:03
  178.138.97.***
  De unde au stiut ca e bagat acolo in glade-ul ala ha?? ???
  0
  0
  Raportează
 • postat de Un fost coleg....
  Joi, 25 Martie 2021 15:24
  62.231.94.***
  Felicitări și putere de muncă în continuare!!! Meseria de polițist cere sacrificii peste sacrificii. La un moment dat daca te dedici prea mult acestei meserii, ajungi să nu mai fii bun ca părinte și soț. Zilnic suntem ,,împroșcați cu noroi'' și am devenit materia primă pentru politicieni în câștigarea capitalului electoral. Cu cât lovești mai mult în polițiști, cu atât esti mai apreciat de electorat. Buna vestire ziua poliției Române!!!
  2
  2
  Raportează
 • postat de Ocroteste doamne poporul tau.....
  Joi, 25 Martie 2021 10:30
  89.39.81.***
  Am infiintat o retea de distribuire de locuri de munca in comert ,confectii,panificatie si mai multe domenii .doritorii sa ma contacteze ca va voi spune avantajele si dezavantajele locului de munca.no s va angajati ca sunt mai mult dezavantaje ,adica in urma salarizarii nici nu muriti da nici nu traiti ,insa aveti sperante.Astept.poate o punem de o mare organizare a punerii la punct a muncii si salarizarii decente in orasu Galati.
  5
  10
  Raportează
 • postat de departamentul antimafie
  Miercuri, 24 Martie 2021 20:58
  89.137.230.***
  Trebuie sa oprim cu toata fermitatea ca Romania sa devina o tara consumatoare de droguri! Cum au intrat drogurile in tara? Toata populatia trebuie sa se opuna cu toata hotararea ca sa consume droguri. Orice informatia care duce la prinderea traficantilor trebuie imediat spusa. Drogurile inseama moartae si distrugerea populatiei si a Romaniei!
  3
  26
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.