De trei luni, nouă hoți sparg case din Galați (VIDEO)

De trei luni, nouă hoți sparg case din Galați (VIDEO)
Locuințe jefuite pe bandă pentru bani și bijuterii
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Polițiștii vorbesc de patru grupuri care, de la începutul anului, ar fi dat mai multe spargeri pe raza municipiului Galați, dar și în comunele apropiate, folosind ca mod de operare escaladarea și forțarea ferestrelor de termopan. Hoții urmăreau doar bunuri de valoare, sustrăgând bijuterii, ceasuri și bani. Anchetatorii au identificat nouă suspecți, dintre care șapte au fost arestați.

Peste 50.000 de lei este valoarea totală a bunurilor furate de hoții pe care polițiștii au  reușit să îi identifice ca urmare a numeroase reclamații de furt primite de la gălățeni de la începutul acestui an. Toți păgubiții, care s-au plâns că le-au fost furate din case bijuterii, bani și alte obiecte de valoare, au susținut că locuințele le-au fost sparte în același mod: hoții pătrunseseră în interior după ce escaladaseră ferestrele și le deschiseseră forțând mecanismele profilelor de termopan. Ca urmare a investigațiilor, polițiștii au identificat patru posibile grupări care acționau în acest mod și, în urma perchezițiilor, au reușit să dea și de suspecți, și de o parte din obiectele sustrase. Două dintre grupări au fost prinse în flagrant. Cea mai productivă s-a dovedit a fi cea formată din doi gălățeni de 25 și respectiv 48 de ani, care în două zile au ”golit” două locuințe de pe strada Vasile Alecsandri și respectiv Frunzei, de bijuterii și ceasuri de mână în valoare totală de 28.000 de lei. O altă grupare, care a dat lovitura tot în centrul orașului, a fost depistată la scurt timp.

”Polițiștii au identificat alți doi tineri, de 17 și 19 ani, din municipiul Galați, prezumtivi autori ai unui furt comis în noaptea de 16 spre 17 februarie, dintr-un imobil situat pe strada Mihai Eminescu, și de unde aceștia ar fi sustras bunuri și bijuterii în valoare de 13.000 de lei”, explică cms. șef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați.

Prinși în flagrant 

Două dintre grupurile de hoți cercetate acum au fost  surprinse în flagrant, în timpul unor lovituri. Doi bărbați, de 28 și 34 de ani, a fost prinși imediat după ce au furat, dintr-un apartament de pe bulevardul Dunărea, mai multe bijuterii din aur.

”Asupra celor doi au fost găsite bunurile sustrase, precum și instrumente care ar fi fost folosite pentru forțarea ferestrelor cu tâmplărie termopan. Ulterior flagrantului, s-a stabilit că cei doi ar fi prezumtivii autori ai unui alt furt din locuință, săvârșit în data de 17 decembrie 2020, în comuna Vânători, când aceștia ar fi sustras 2.000 de lei și bijuterii din aur, prejudiciul total fiind de 3.500 de lei. Totodată, a fost identificată o tânără, din municipiul Galați, bănuită că ar fi comercializat o parte din bunurile sustrase, aceasta fiind cercetată pentru comiterea infracțiunii de tăinuire”, completează reprezentantul Poliției Galați.

Tot în flagrant au fost surprinși, după comiterea unei tentative de furt dintr-o locuință, de pe strada Fagului, trei tineri, cu vârste cuprinse între 16 și 24 de ani, toți din municipiul Tecuci. Cercetările au scos la iveală faptul că, în aceeași zi, cei trei ar fi sustras, dintr-un imobil, de pe strada Lebedei, un laptop, patru telefoane mobile, trei ceasuri de mână, bijuterii din aur și suma de 400 de lei. Polițiștii susțin că au recuperat mare parte din prejudiciu. Cu toate acestea, șapte dintre prezumtivii hoți au ajuns după gratii, în baza unor mandate de arestare preventivă, iar alți doi sunt cercetaţi sub control judiciar.

Citit 4341 ori Ultima modificare Joi, 01 Aprilie 2021 09:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.