Dumitru Mirică, trimis în judecată

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Fostul şef al Contestaţiilor de la Finanţe vine astăzi la Tribunal pentru eliberarea pe cauţiune

Dumitru Mirică, fostul şef al Serviciului Contestaţii din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Galaţi, a fost trimis ieri în judecată pentru luare de mită. 

Astăzi, el urmează să fie adus în faţa magistraţilor pentru a i se judeca solicitarea de eliberare pe cauţiune. Suma stabilită în această cerere este de 10.000 de lei.

Potrivit comunicatului de presă al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), cercetarea penală în cazul lui Dumitru Mirică a luat sfârşit, urmând acum o altă etapă, cea în care judecătorii vor cântări probele pe care procurorii le-au pus la dosar.

Flagrantul din 10 august

Anchetatorii susţin că Mirică este trimis în judecată pentru luare de mită, după ce pe 10 august a fost prins în flagrant cu 1.000 de euro asupra lui. Banii au fost puşi într-un ziar de către denunţător, la cererea inculpatului.

Cert este că de la momentul flagrantului şi până la trimiterea în judecată, Mirică a fost la o singură prelungire de mandat. În timpul şedinţelor publice, Dumitru Mirică a susţinut că banii i-au luat minţile, pentru că intenţia lui ar fi fost doar să cumpere un set complet de bijuterii din aur pentru fiica lui, care fusese jefuită cu ceva timp înainte de flagrant.

Rămâne de văzut care va fi evoluţia acestui dosar, ajuns acum pe masa judecătorilor Tribunalului, aşa cum rămâne de văzut şi care va fi rezultatul cererii de eliberare pe cauţiune, care se va judeca astăzi.

Citit 1382 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.