Prins cu plase monofilament în apropierea Siretului

Prins cu plase monofilament în apropierea Siretului
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Un bărbat în vârstă de 56 de ani s-a ales cu dosar penal, după ce a fost surprins de două ori în aceeași zi încercând să pescuiască în Siret cu o unealtă interzisă. El a fost observat pe raza comunei Liești, de un echipaj de jandarmi, la volanul unui autoturism cu care se deplasa pe malul râului. La vederea autospecialei de intervenție, șoferul a schimbat brusc direcția, vrând să lase impresia că se deplasa către un canal de irigație. Militarii l-au oprit, în condițiile în care, câteva ore mai devreme, îl găsiseră în același loc, cu intenția evidentă de a pescui.

"La controlul mașinii, în portbagaj au fost găsite două plase tip monofilament, cu lungimea 38 de metri și lățimea de un metru, suprapuse, având dimensiunea ochiului de doi centimetri, respectiv patru centimetri, precum și o plasă folosită la pescuitul industrial, cu dimensiunea de 4x4 metri. Conducătorul auto le-a declarat jandarmilor că plasele le-a uitat în mașină, iar el se afla întâmplător la distanță de 150 de metri de albia râului Siret", a precizat lt. Cătălin Bădin, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Galați.

Bărbatul a fost condus la sediul Poliției, unde i-a fost întocmit dosar penal pentru deținere sau utilizare de plase monofilament.

Citit 2082 ori Ultima modificare Vineri, 23 Aprilie 2021 22:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.