Șmecheria pe străzi atinge cote halucinante. Martorul unui accident, bătut de un băiețaș cu Audi

Șmecheria pe străzi atinge cote halucinante. Martorul unui accident, bătut de un băiețaș cu Audi
Evaluaţi acest articol
(46 voturi)

Un incident care ridică multiple semne de întrebare asupra siguranţei pe străzi și a implicării societății civile în situații critice s-a petrecut în Galați, miercuri seară, într-o zonă aglomerată. Un biciclist a fost lovit de un Audi în zona trecerii BAC, sub ochii a zeci de persoane aflate la terase sau la plimbare. Un martor care a sărit să îl ajute, a fost bătut și amenințat de șoferul care a vrut să fugă și despre care ceilalți martori susțineau că ar fi nepotul unui personaj ”celebru” din pătura ”gri” a societății.

Un accident rutier, care din fericire nu a avut urmări grave, s-a transformat, în câteva secunde, într-o altercație căreia i-a căzut victimă un martor care nu a vrut decât să ajute și să împiedice o nedreptate. Iulian Gheorghiță (48 ani) este cel care a suportat consecinţele incidentului produs miercuri seară în zona trecerii BAC, după ce a intervenit să îl ajute pe un biciclist pus la pământ de bolidul condus cu viteză de un tânăr. ”Noi eram la o terasă când am văzut cum mașina, un Audi negru, a venit cu viteză și l-a lovit pe băiatul acela, pe bicicletă. L-a trântit, iar soțul meu a alergat la el să vadă ce are. În timp ce îl ajuta, șoferul a dat să fugă, moment în care soţul i-a spus: "Unde pleci"? Atunci a scos din mașină un spray paralizant și i l-a pulverizat în față. Apoi cu o rangă l-a lovit în spate, după care s-a urcat la volan și a dat câteva raiduri prin mulțime. A revenit, i-a mai dat un picior soțului meu. Nimeni nu a făcut nimic, toţi ziceau că e Renato, nepotul lui Pantera! Apoi a plecat, înainte să ajungă poliţia, am înţeles că l-au oprit prin Ţiglina. I-au găsit în maşină ranga şi un pistol", ne-a relatat Iuliana Gheorghiţă, soţia bărbatului agresat. 

Intimidaţi la secţia de poliţie

Cele întâmplate la BAC s-au schimbat în mare parte până la Secţia 2, unde au ajuns atât Iulian Gheorghiţă cu soţia lui, cât şi şoferul agresor, un tânăr de 21 de ani, secondat, după spusele femeii, de numeroşi apropiaţi care au împânzit zona cu maşini puternice, ca "sprijin". Accidentul rutier nu mai era chiar accident rutier, iar conducătorul auto era curat ca lacrima. "Biciclistul lovit a spus că nu are nimic, a spus că s-a înţeles cu şoferul, iar acesta, despre care toţi au spus că e beat sau drogat la BAC, a ieşit «bine» la poliţie. Acolo am fost ameninţaţi, ni s-a spus că nu ştim cu cine ne punem, oamenii aceia au încercat să ne intimideze sub ochii poliţiştilor, care ne spuneau să nu îi provocăm. De frică nici nu am dormit acasă, am dormit la rude", a adăugat Iuliana Gheorghiţă. Femeia, împreună cu soţul ei, au mers joi dimineaţă să scoată un certificat medico-legal pentru a-şi susţine plângerea formulată împotriva şoferului agresiv. Chiar dacă au fost ameninţaţi, nu vor să renunţe. "Noi muncim în străinătate de peste zece ani, suntem veniţi în concediu acum şi vom pleca din nou. Nu e pentru noi, o facem pentru că nu e normal ca astfel de indivizi să facă legea pe străzi şi nu e normal ca societatea să fie impasibilă. Undeva trebuie rupt lanţul acesta", a conchis gălăţeanca. Urmările incidentului vor fi tranşate, legal, într-un dosar penal. "S-a reţinut că bărbatul în vârstă de 48 de ani ar fi fost lovit cu un obiect contondent în zona coastelor. În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru lovire şi alte violenţe", ne-a precizat cms. şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Citit 9298 ori Ultima modificare Sâmbătă, 22 Mai 2021 00:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.