Mamă condamnată după ce și-a ucis bebelușul, hrănindu-l cu apă otrăvită cu nitrați

Mamă condamnată după ce și-a ucis bebelușul, hrănindu-l cu apă otrăvită cu nitrați
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

O femeie din comuna gălățeană Vânători a fost condamnată la închisoare cu suspendare, după ce,  în urmă cu șase ani, a fost acuzată că și-ar fi ucis bebelușul, după ce l-a hrănit cu lapte praf preparat cu apă contaminată cu nitrați. Judecătorii au apreciat că mama copilului ar fi trebuit să știe că apa nu este potabilă și au găsit-o vinovată de neglijență, obligând-o inclusiv la muncă în folosul comunității.

Tragedia în urma căreia a murit un bebeluș în vârstă de trei luni din comuna Vânători s-a petrecut în luna iulie 2015, după ce mama i-a preparat laptele praf cu apă din fântână. Era cunoscut faptul că apa nu era propice consumului, pe raza comunei fiind raportate multe cazuri de fântâni contaminat cu nitrați, dar femeia nu a avut bani să cumpere apă îmbuteliată și a crezut că apa de izvor nu îi va face rău copilului. S-a înșelat, intoxicația suferită de copil fiindu-i fatală.
Trimisă în judecată la Tribunalul Galați, femeia a fost recent condamnată la doi ani de închisoare cu suspendare, fiind găsită vinovată de moartea copilului. Judecătorii au considerat că ar fi trebuit să știe de problema din fântâni și că ar fi trebuit să ia măsurile necesare în așa fel încât să nu își hrănească bebelușul cu lapte preparat cu apă cu nitrați, aceeași apă pe care ar fi folosit-o înainte de nenumărate ori ca să gătească. Legiștii au stabilit însă că nitrații au avut un rol decisiv în decesul copilului și asta a cântărit mult în decizia instanței. Mama va fi acum obligată nu doar să își asume condamnarea cu suspendare și să se supună regulilor, dar şi să presteze muncă în folosul comunității. Atât ea cât și soțul ei sunt săraci, având probleme locomotorii, și nu au posibilitatea de ataca decizia judecătorilor.

Citit 3999 ori Ultima modificare Miercuri, 23 Iunie 2021 00:19

4 comentarii

 • postat de Sarac
  Marți, 22 Iunie 2021 17:38
  89.137.230.***
  Cand esti sarac si copiii iti mor ! Eu sunt sarac! Nu am bani sa cumpar apa de la magazin. Beau de pe unde apuc si chiar daca mor nimanui nu-i pasa pentru ca sunt prea sarac sa mai contez.
  0
  3
  Raportează
 • postat de Săracul, tot vinovatul
  Marți, 22 Iunie 2021 10:21
  213.233.88.***
  Primaria, dacă știau că apa din fântână este infestată, de ce nu au asigurat apă plată pentru prepararea laptelui praf, familia fiind foarte saracă și chiar, nu aveau posibilități financiare ?
  0
  29
  Raportează
 • postat de florin
  Marți, 22 Iunie 2021 06:13
  86.124.201.***
  Primarii si consilierii locali ai comunei Vinatori din ultimii 16 ani de ce nu au fost trasi la raspundere?Pentru ca vina principala este a lor!Pentru ca timp de 16 ani nu au putut rezolva problema apei potabile !Dar sau cheltuit banii din fonduri europene pentru rezolvarea acestei probleme!
  0
  29
  Raportează
 • postat de Ion
  Marți, 22 Iunie 2021 05:57
  109.166.135.***
  Credeți că femeia in cauză știe ce sunt nitrații? Autoritățile au făcut ceva pentru a asigura apă potabilă cetățenilor. Măcar să scrie pe fântână: "Apa nu e potabilă! A nu se bea!"? Dacă nu scrie nici măcar atâta lucru atunci autoritățile sunt la fel de vinovate.
  0
  33
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.