Tinere din Galați, folosite pentru cărăușie de droguri

Tinere din Galați, folosite pentru cărăușie de droguri
Evaluaţi acest articol
(25 voturi)

Liderul unei grupări de trafic internațional de droguri este din nou în centrul atenției polițiștilor de la Crimă Organizată după ce ancheta privind aducerea și vânzarea de stupefiante în România a scos la iveală modul în care erau săvârșite infracțiunile. Două femei, exploatate sexual de gălățeanul acum în vârstă de 44 de ani, ar fi fost folosite în operațiunile pe care acesta le-a desfășurat timp de șapte ani între mai multe state din Europa. 

În 2019, Ioan Petrea, alături de alte 15 persoane, era trimis în judecată de DIICOT Galați, sub acuzația de trafic internațional de droguri. Bărbatul, pe atunci în vârstă de 42 de ani, era acuzat că, împreună cu complicii săi, a constituit o rețea de importare, stocare și distribuire a stupefiantelor pe teritoriul României, motiv pentru care Tribunalul Galați l-a condamnat la o pedeapsă de 4 ani și 3 luni închisoare, sentință pe care o execută acum în Penitenciarul de Maximă Siguranță.

Între timp, însă, au ieșit la iveală și anumite mecanisme prin care Petrea își punea în aplicare afacerile cu droguri. Erau angrenate ”iubitele” lui, pe care și le atrăsese prin metoda ”Loverboy” și le exploata sexual în străinătate. Fetele, obligate prin diverse metode să se prostitueze, de la vorba bună la constrângeri fizice și psihice, erau folosite ca paravan și pentru operațiunile cu droguri în Italia și Spania, unde erau duse și cazate prin grija lui Petrea.

”Acolo, le-a supravegheat şi le-a controlat libertatea de mişcare şi comunicare, în mod direct sau prin intermediul unor interpuşi, le-a implicat în consumul de droguri de risc şi în activitățile de trafic de droguri de risc şi, folosind constrângerea fizică şi psihică, le-a determinat să practice prostituția pe perioade diferite de timp, beneficiind de sumele de bani obținute de către acestea”, au reținut polițiștii BCCO Galați, cei care au instrumentat preocupările paralele ale lui Petrea și ale grupării pe care acesta o coordona.

Una dintre femeile pe care individul le-a exploatat în străinătate pentru bani din prostituție și droguri a murit în vara acestui an, la Spitalul de Urgență din Galați, din cauza unei afecțiuni medicale, susțin anchetatorii. Au rămas totuși, ca martori, cealaltă tânără, precum și zece persoane aduse la audieri după ce anchetatorii au descins în trei locații din oraș, pentru adunarea de probe. Procurorii vor decide dacă printre cei audiați sunt potențiali complici ai traficantului aflat după gratii și în funcție de concluzii vor lua deciziile care se impun.

Cercetările în cadrul acestui dosar de trafic de persoane în formă continuată sunt în desfășurare.

Citit 5419 ori Ultima modificare Luni, 15 Noiembrie 2021 00:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.