Reorganizarea instanţelor gălăţene

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Începând cu 1 octombrie, dată la care va intra în vigoare noul Cod Civil, Curtea de Apel Galaţi va fi reorganizată. Conform noului cod, Secţia comercială, maritimă şi fluvială nu va mai exista.

În consecinţă, judecătorii vor activa la Secţia a II-a Civilă, maritimă şi fluvială.  Conducerea instanţei a trimis documentaţia necesară la Consiliul Superior al Magistraturii, iar ei vor lua decizia”, ne-a declarat doamna Irina Boldea, purtătoarea de cuvânt de la Curtea de Apel Galaţi.

Începând cu aceeaşi dată, se va reorganiza şi Tribunalul Galaţi.

Consiliul Superior al Magistraturii a decis deja că Secţia comercială, maritimă, fluvială şi de contencios administrativ se va transforma, prin divizare, în Secţia a II-a civilă şi în Secţia de contencios administrativ şi fiscal. Conform deciziei CSM, judecătoarea Sorina Mihaela Luchian va rămâne în funcţia de preşedinte al Secţiei a II-a civilă până la terminarea mandatului.

Pentru ca noile modificări să poată fi aplicate, CSM-ul a decis sesizarea Ministrului Justiţiei în vederea suplimentării statutului de funcţii de la Tribunalul Galaţi cu un post de judecător şi un post de grefier. Suplimentarea este necesară pentru înfiinţarea unor funcţii de preşedinte de secţie şi grefier şef.

Citit 1282 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.