Partidă de amor cu arestare

Partidă de amor cu arestare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* „Îţi voi tăia gâtul şi îţi voi da şi foc la casă dacă te vei duce la poliţie” * Autorizând interceptarea şi înregistrarea convorbirilor telefonice, procurorul Florin Dumitrescu (FOTO) a probat tâlhăria *

Între violatorul Ionuţ M. şi partea vătămată G. R. este o diferenţă de 40 de ani. El, din Suceveni. Cu minus la „cântar” în privinţa educaţiei. Minor. Ea, din Bârlad. Văduvă. Nu se cunoşteau.

Era pe 30 martie a.c., într-o marţi. Deasupra Vărzăriei, în punctul Bordei, femeia, deşi orăşeancă, tăia la vie. Îşi ajuta tatăl. Singură. Foarfecele din mâna sa – ţaca-ţaca, ţaca-ţaca…Preocupată să taie cum trebuia, lucra fără să se uite la ceas.

Pe la ora 10, pe o cărare dintre vii, venind dinspre Suceveni, un adolescent. Are grijă să o salute, trecând mai departe.

Ionuţ M., căci el era, ar fi putut să-şi vadă de drum dacă n-ar fi luat, pe loc, fără s-o gândească, o decizie ce avea să-l ducă, escortat, în arestul I.P.J. Galaţi („O partidă de amor nu mi-ar strica!”).

Ascunzându-se după nişte tufe, devine, pentru 15 minute, spion. Dorea să se asigure că nu mai erau alţi oameni prin preajmă. În capul său: „Doamnă, a mea eşti. Nu te iert”.

Pe când bârlădeanca se afla cu spatele spre el, porneşte către ea, luând-o prin surprindere (a recurs la săritura leopardului). Cu mâna stângă, după cum a declarat G. R., o apucă de păr, trăgând-o spre el.

În cea dreaptă, un ciob de sticlă – i l-a pus la gât, ameninţând-o că dacă nu i se va supune o va ucide  - „Am mai omorât un om, iar acum sunt căutat de poliţişti. Oricum, ce se va întâmpla cu mine nu mă mai interesează”.

Nu dă nicio atenţie implorărilor victimei – „Lasă-mă în pace!”, „Pleacă de lângă mine!”, „Aş putea să-ţi fiu mama!”.

O târăşte, ca un sălbatic, 30-40 de metri, spre un petic de pădure tânără, anulându-i încercările disperate de a-l împiedica s-o violeze. Dacă ar fi ţipat, nu avea cine s-o audă.

Raport sexual normal. După agresiune, i se dă voie să-şi ia pantalonii, mai puţin lenjeria intimă. Femeia, în stare accentuată de şoc. Plânge, îi tremură mâinile şi picioarele. Inculpatul: „Îţi voi tăia gâtul şi îţi voi da şi foc la casă dacă te vei duce la poliţie să mă reclami”.

Tot el, ca măsură de precauţie: „Ai cumva telefon mobil?”. „Am, îi răspunde înfricoşată G.R. E în geacă – e atârnată în aracul ăla!”. Şi i-l arată cu mâna. Luând-o din nou de păr, o readuce în vie.

G.R. scoate telefonul din buzunar şi-l aruncă la vreo trei-patru metri. Violatorul: l-a luat, i-a scos cartela SIM şi a pus-o între crengile unui arbust. Mai calm ca niciodată, minorul o „taie” spre groapa de gunoi a Sucevenilor.

Revenindu-şi din starea în care se afla, G.R., terminată psihic, pleacă spre sat, pe de-a dreptul, anunţând poliţia că fusese violată. Dă, cu precizie, semnalmentele făptuitorului.

Informat cu operativitate că la Suceveni avusese loc un eveniment, comisarul Ion Oprea, şeful Poliţiei Tg. Bujor, intervine în forţă, bătând fierul cât era cald. Echipa de oameni ai legii formată din inspectorul principal Ion Onu şi agentul-şef Ionel Damaschin, de la Bujoru şi şeful Postului de Poliţie Suceveni, Corneliu Savu, îl aduce pe Ionuţ M., pe sus, cum merita, în aceeaşi zi, la ora 13, la locul faptei.

Este recunoscut de victimă. La rândul său, recunoaşte că el o violase, tăgăduind însă că ar fi folosit un ciob de sticlă pentru a o face să cedeze („N-am ţinut în mâna aşa ceva. E o invenţie de-a ei”).

S-au controlat, la metru pătrat, „traseul lui Ionuţ” şi perimetrul gropii de gunoi, fără să se găsească ciobul descris de partea vătămată.

Parchetul Tg. Bujor, prin procurorul Florin Dumitrescu, la datorie. S-a autorizat interceptarea şi înregistrarea convorbirilor de pe telefonul mobil marca LG, al bârlădencei, sustras de minor.

Aşa s-a aflat, după 3 săptămâni, că inculpatul îl pasase mătuşii sale Genoveva Jamalţ. Percheziţie domiciliară, găsirea telefonului căutat, planşe foto, proces-verbal de conducere în teren. 

La început, Ionuţ M. beneficiază de apărător numit din oficiu, recunoscând, în prezenţa acestuia, infracţiunile. După ce şi-a angajat avocat, refuză să mai dea declaraţii. Conduita sa în faţa anchetatorilor – oscilantă.

Încadrarea faptelor, aşa după cum le-a „prins” în rechizitoriu procurorul Florin Dumitrescu: viol + tâlhărie, comise „în concurs real”. Prin ordonanţă emisă de Parchetul Tg. Bujor, Ionuţ M. este reţinut 24 de ore. Pe fază, Judecătoria Tg. Bujor, la rândul ei, dispune să fie arestat preventiv. 

Interesându-mă ce e cu părinţii violatorului, am aflat că aceştia – Liliana şi Costel M. -  provin din Zărneşti. Ar fi părăsit comuna Jorăşti după ce, ca să se scape de ei, li s-ar fi dat foc la casă…

Comentariu foto: Procurorul Florin Dumitrescu sau materia cenuşie de la Pachetul Tg. Bujor. A cumpănit bine când a propus instanţei arestarea preventivă a minorului Ionuţ M. Tot dumnealui este şi magistratul care, punând sub lupă, la propriu, un document principal din dosarul de cercetare penală întocmit de poliţie pe numele unei salariate de la Primăria Tg. Bujor, a scos la lumină adevărul, scăpând de câţiva de puşcărie o femeie nevinovată. 

Citit 2480 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.