Trei dosare de corupție, ”împușcate” într-un an

Trei dosare de corupție, ”împușcate” într-un an
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

O condamnare și două trimiteri în judecată în decurs de un an de zile constituie recordul în materie de probleme cu legea pe care l-a stabilit o gălățeancă.
Femeia, pe nume Ioana Iacob, și-a croit blazonul de traficantă de influență după ce, pe numele ei, au început să curgă mai multe reclamații din partea diferitor persoane care au dorit să se angajeze ca asistente medicale sau infirmiere la Spitalul de Urgență. Acestea se bazaseră pe promisiunile Ioanei Iacob, care susținea că are influență pe lângă un cunoscut medic din unitatea medicală, și îi remiseseră, în schimb, mii de euro ca să obțină rezultate bune la concurs. Acest lucru nu s-a întâmplat, astfel că ”intermediara” a fost reclamată la Direcția Generală Anticorupție. Sesizările s-au concretizat în trei dosare penale, o primă condamnare primind-o în primăvara anului trecut, la 2 ani de închisoare cu suspendare. Curtea de Apel a redus pedeapsa aplicată de Tribunal la 1 an și 4 luni. În septembrie, Ioana Iacob a bifat un al doilea dosar pentru trafic de influență, trimis în judecată la Tribunalul Galați, pentru ca în urmă cu mai puțin de o lună, pe final de an 2021, să ajungă pentru a treia oară în fața magistraților. Procurorii o acuză de fapte comise în urmă cu mai bine de patru ani, pe o perioadă de circa cinci luni. ”În perioada decembrie 2016 – mai 2017, inculpata a primit, pentru sine, suma de 4.000 de euro de la martora denunțătoare, după ce a lăsat să creadă că are influență asupra unui medic din cadrul Spitalului de Urgență <<Sf. Apostol Andrei>> Galați, promițându-i acesteia că îl va determina pe medicul respectiv să-i faciliteze reușita la concursul organizat de instituție în perioada 20 aprilie 2017 – 2 iunie 2017 și, implicit, angajarea sa în cadrul spitalului pe un post de infirmieră”, au arătat procurorii în rechizitoriul cu care au sesizat instanța. Traficul de influență se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani. Citit 2355 ori Ultima modificare Joi, 06 Ianuarie 2022 12:08

1 comentariu

 • postat de jeo.
  Miercuri, 05 Ianuarie 2022 12:02
  89.39.81.***
  asta e un mare esec,daca ea infractoarea a reusit atatea si l;ergea a fost apliocata vaaaiii de mama ei lege.Dar cei care au dat mita de ce nu au fost inchisi?Cum m,a sa platesti sa ajungi intrun post unde habar nu asi ce sa faci cand e vorba de viata si de moarte?
  0
  7
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.