Jandarmul-piroman își recunoaște faptele pentru a primi o pedeapsă mică

Jandarmul-piroman își recunoaște faptele pentru a primi o pedeapsă mică
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Ofițerul Jandarmeriei Galați care în toamna anului trecut a incendiat o parcare ca să se răzbune din dragoste a optat pentru procedura judecării simplificate a procesului aflat pe rolul Tribunalului Militar Iași. Aceasta presupune că militarul își va recunoaște faptele de care este acuzat, urmând să beneficieze de o reducere a pedepsei. Gălățenii ale căror mașini au ars din cauza acțiunii jandarmului vor trebui să se judece cu acesta într-un proces separat, pe cale civilă.

La termenul de judecată care a fost programat zilele trecute pe rolul Tribunalului Militar Iași, avocatul căpitanului George Daniel Băcanu a prezentat instanței de judecată opțiunea acestuia privind soarta procesului. Jandarmul acuzat de distrugere prin incendiere, tulburarea ordinii și liniștii publice, fals intelectual și abuz de autoritate, aflat în arestul IPJ Iași încă din octombrie, la câteva zile după ce a dat foc unei parcări din Mazepa, a ales să fie judecat în procedură simplificată, cererea fiindu-i admisă de completul de judecată. Pledarea ca vinovat presupune ca militarul să recunoască în totalitate acuzațiile aduse, respectiv, planul diabolic pe care l-a aplicat în noaptea de 12 octombrie 2021 ca să se răzbune pe un rival în amor. Ofițerul va trebui să confirme că și-a determinat doi subordonați din dispozitivele de pază de la Prefectura Galați și BNR să întocmească rapoarte false care să ateste că el se afla în control la acele obiective, în intervalul de timp în care a mers la parcarea din Mazepa și a dat foc cu o sticlă de benzină pe care o cumpărase în prealabil. În schimb, procurorii nu vor mai veni cu alte dovezi împotriva lui în proces, iar pedeapsa pe care o vor stabili ar putea fi redusă substanțial. Concomitent cu cererea de judecare în procedură simplificată, Băcanu a cerut să fie eliberat din arestul Poliției Iași și să fie plasat în arest la domiciliu, solicitarea fiindu-i însă respinsă. În aceste condiții, procesul de distrugere în care este judecat ofițerul Jandarmeriei Galați va fi scurtat semnificativ, restul părților implicate, respectiv, nouă persoane fizice și o firmă de asigurări, păgubite de pe urma incendiului, urmând să își găsească dreptatea într-un alt proces. Tribunalul Militar Iași a decis că "disjunge latura civilă a cauzei, urmând a fi înregistrat un dosar distinct în care acordă termen de judecată pe 29 martie 2022, ora 11,00, pentru când părțile lipsă vor fi citate, urmând a li se pune în vedere să depună la dosar înscrisuri în dovedirea pretențiilor civile formulate".

Citit 3866 ori Ultima modificare Joi, 24 Februarie 2022 08:43

6 comentarii

 • postat de Gălățean
  Miercuri, 23 Februarie 2022 23:36
  5.13.236.***
  Și rămâne ofițer în continuare?!?
  0
  1
  Raportează
 • postat de Pazea nene..
  Miercuri, 23 Februarie 2022 18:56
  108.245.201.***
  Nu-i normal la cap ..."jandarul "
  0
  5
  Raportează
 • postat de me
  Miercuri, 23 Februarie 2022 16:01
  5.13.206.***
  recuperarea pagubelor cum si cand se realizeaza ? locatarii din scara blocului au facut reparatiile pe buzunarul propriu.!!! dar proprietarii
  autoturimelor arse ???
  0
  16
  Raportează
 • postat de pro
  Miercuri, 23 Februarie 2022 12:40
  82.208.137.***
  Un examen psihiatric serios ce spune ?
  0
  21
  Raportează
 • postat de Nimeni în drum
  Miercuri, 23 Februarie 2022 06:27
  5.102.20.***
  jandarmeria, fosta securitate, trebuia desființată. Arde banii și gazul degeaba, taie frunze la câini. Mereu a fost și este un organ de represiune.
  5
  25
  Raportează
 • postat de Stalyn
  Miercuri, 23 Februarie 2022 00:22
  5.13.161.***
  merită să putrezească în pușcărie
  16
  32
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.