Hoți deghizați în comercianți, la vânătoare de bătrâni

Hoți deghizați în comercianți, la vânătoare de bătrâni
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Un individ de 40 de ani, originar din județul Mureș, este principalul suspect al mai multor furturi comise printr-un mod de operare care are la bază vânzarea de produse. Mai exact, de oale de inox și tacâmuri, clienții, deveniți mai apoi victime, fiind racolați pe stradă, din rândul persoanelor vârstnice.

Până zilele trecute, polițiștii aveau certitudinea că doi pensionari din Galați, unul de 67 și altul de 87 de ani, fuseseră jefuiți anul trecut, în toamnă, după ce acceptaseră să cumpere oale și tacâmuri de la bărbatul cu accent ardelenesc, care era însoțit de un alt individ. Pentru că victimele nu aveau banii la ele, comercianții se oferiseră să le care cumpărăturile până acasă, unde urmau să primească și banii. Ajunși la domiciliile bătrânilor, au văzut unde îşi țineau aceştia economiile și au furat, dintr-o casă, 10.000 de lei, iar din cealaltă, 1.600 de lei.

Crezând că nu va fi prins, bărbatul de 40 de ani și-a făcut din nou apariția prin Galați, zilele trecute, și a acostat un pensionar de 83 de ani, în fața unui magazin din Micro 18. În timp ce negociau prețul unui set de oale, au fost "interceptați" de polițiști. "Persoana bănuită de comiterea acestor fapte a fost condusă la sediul Poliției, în scopul audierii, fiind reținută pentru 24 de ore. Odată cu depistarea sa, prejudiciul a fost recuperat integral. Bărbatul urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați, în vederea dispunerii unei măsuri preventive", a declarat miercuri, 9 martie, cms. șef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați.

Citit 3821 ori Ultima modificare Joi, 10 Martie 2022 22:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.