Traficanţi de minore - în arest

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi au efectuat, în dimineaţa zilei de 24 iunie, trei percheziţii domiciliare, la locuinţele a patru tineri din Judeţul Galaţi, suspecţi de trafic de minori.

Acţiunea poliţiştilor de combatere a criminalităţii organizate, desfăşurată cu sprijinul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Galaţi, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Galaţi, a avut drept scop destructurarea unui grup infracţional, format din Florin Munteanu, de 22 de ani, Vasile Munteanu, de 38 de ani, Marian Munteanu, de 22 de ani şi de Cristian C., de 31 de ani.

Aceştia, din 2009 şi până în prezent, sunt suspectaţi că au racolat, cazat şi obligat, prin presiuni fizice şi psihice, la practicarea prostituţiei peste zece tinere (dintre care opt minore).

Clienţii erau racolaţi prin telefon, din rândul cunoscuţilor membrilor grupului şi taximetriştilor.

Procurorii D.I.I.C.O.T. au emis ordonanţe de reţinere pentru 24 ore pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de minori, iar în cursul zilei de joi, pe numele lui Florin, Vasile şi Marian Munteanu au fost emise mandate de arestare preventivă. Procurorii au decis că Cristian C. poate fi cercetat în stare de libertate.

Cei trei bărbaţi arestaţi au declarat recurs împotriva măsurii luate de judecătorii gălăţeni, dosarul lor urmând să ajungă la Curtea de Apel Galaţi la începutul săptămânii viitoare.

Poliţiştii de  combatere a criminalităţii organizate continuă cercetările, în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale. Vom reveni şi noi cu mai multe amănunte la finalul cercetărilor.

Citit 862 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.