Arestat pentru dare de mită

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Doi bărbaţi din judeţul Tulcea, Samir Regep şi Chemal Regep, care au încercat să mituiască un poliţist din comuna gălăţeană Rediu au fost reţinuţi şi arestaţi după organizarea unui flagrant, se arată într-un comunicat de presă al Direcţiei Generale Anticorupţie Galaţi.

Un cetăţean din localitatea Babadag, judeţul Tulcea, care se făcea vinovat de producerea, în 12 iunie, a unei tamponări auto şi în urma căreia permisul de conducere i-a fost reţinut, a încercat în repetate rânduri să-l convingă pe agentul de poliţie din comuna Rediu, pe raza căreia a avut loc accidentul, să îi restituie permisul de conducere.

Tulceanul  oferea în schimb o importantă sumă de bani. Planul său nu a funcţionat însă pentru că oamenii legii au pus la cale un flagrant, după ce poliţistul din Rediu şi-a anunţat superiorii în legătură cu cele întâmplate.

"Bărbatul, însoţit de tatăl său, s-a întâlnit cu poliţistul, pe un câmp situat între localităţile Rediu şi Pechea din judeţul Galaţi, şi a încercat  să-i ofere omului legii 4.000 lei pentru a-şi recupera permisul de conducere. În momentul în care şi-au dat seama că fost organizat un flagrant, cei doi au fugit pe câmp cu o autoutilitară", se arată în comunicatul de presă al DGA.

Ulterior, se arată în acelaşi comunicat, pe numele celor doi au fost emise mandate de aducere, iar aceştia au fost depistaţi pe raza localităţii Babadag, din Tulcea, şi au fost aduşi la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi.

Iniţial, procurorii au dispus reţinerea lor pentru 24 ore, iar joi, 24 iunie, cei doi au fost prezentaţi Tribunalului Galaţi cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile, măsura fiind confirmată de către instanţă.

Citit 607 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.