S-au scumpit paşapoartele

S-au scumpit paşapoartele
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Costul paşapoartelor a fost majorat, vineri, ca urmare a creşterii TVA * Sunt aşteptate scumpiri şi la buletine, permise de conducere şi certificate de înmatriculare *

Începând de vineri, 2 iulie, paşapoartele sunt mai scumpe cu patru până la zece lei. „Paşaportul electronic simplu costă 244 lei (preţ vechi 234 lei), iar paşaportul temporar costă 84 de lei (preţ vechi 80 de lei).

Precizăm că aceste tarife reprezintă costul documentelor, pentru emiterea cărora se mai adaugă 38 de lei taxa consulară pentru paşaportul electronic simplu şi 138 de lei pentru paşaportul temporar (38 de lei reprezentând taxa consulară şi 100 de lei tarif suplimentar)”, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al Prefecturii judeţului Galaţi, Petrica Paţilea Crângan.

Dacă aţi plătit tarifele vechi, dar nu aţi apucat să depuneţi chitanţele la ghişeele Serviciului de Paşapoarte, nu e nicio problemă. „Chitanţele CEC emise anterior datei de 2 iulie vor fi luate în considerare şi se vor elibera documentele fără nicio diferenţă de plată”, a spus Petrica Paţilea Crângan.

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii a explicat că preţul paşapoartelor a crescut din cauza majorării TVA. „În urma aplicării prevederilor Ordonanţei de Urgenţă nr. 58/2010 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal şi alte măsuri financiar fiscale, prin care cota TVA a fost modificată de la 19 la sută la 24 la sută, SC Imprimeria Naţională SA a comunicat noile preţuri ale acestor documente de călătorie”, a afirmat Petrica Paţilea Crângan.

Urmează scumpiri şi la buletine, permise şi taloane auto

Cărţile de identitate, permisele de conducere şi certificatele de înmatriculare nu s-au scumpit. Deocamdată, spun şefii serviciilor de specialitate.

„Buletinul costă 11 lei şi nu se scumpeşte, deocamdată”, a declarat, vineri, şeful Serviciului Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor, comisarul Mariana Palade.

„Deocamdată, nu se scumpesc nici permisele de conducere, nici certificatele de înmatriculare. Un permis costă 68 de lei, iar un talon auto costă 37 de lei. De luni, însă, probabil că Bucureştiul va trimite o dispoziţie cu noile tarife. Ele trebuie să crească, pentru că a crescut TVA”, a afirmat şeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor, comisarul-şef Petrică Bejan.

Citit 1480 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.