Peste 50 de case, sparte în mai puțin de un an și jumătate

Peste 50 de case, sparte în mai puțin de un an și jumătate
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Fenomenul furturilor din locuințe înregistrat în comuna Tudor Vladimirescu, aspect pe care vi l-am prezentat pe larg în ediția de ieri, 12 mai 2022, a cotidianului nostru, însumează, așa cum ne-au adus la cunoștință chiar păgubiții, zeci de atacuri. Nu mai puțin de 52 de dosare penale privind furturi din locuințe și anexe au fost înregistrate oficial la Poliție ca urmare a sesizărilor formulate de păgubiți, din luna ianuarie 2021 până în aprilie 2022. Doar cinci dintre faptele semnalate vizează tentative, respectiv, situații când hoții nu au reușit să intre în locuințe și să fure.
Potrivit răspunsului pe care l-am primit de la IPJ Galați în urma solicitării prin care ceream să ni se precizeze procentul de rezolvare a cazurilor, ”în perioada de referință au fost soluționate 26 de dosare penale, trei au fost introduse în evidența cu autori necunoscuți, iar 23 au rămas în lucru”. Conform documentului transmis de Poliție, doar în cazul a zece dintre faptele semnalate au fost identificați autorii. În ceea ce privește pagubele produse prin zecile de spargeri, respectiv, prăzile cu care hoții au plecat din casele sparte, acestea nu pot fi, deocamdată cuantificate și asta din ”vina” păgubiților: ”Prejudiciul total nu a fost estimat încă, întrucât unele persoane vătămate nu au putut stabili în mod concret valoarea bunurilor sustrase, urmând a se adresa, ulterior, organelor de urmărire penală”, se mai arată în răspunsul semnat de șeful IPJ Galați.

Citit 1651 ori Ultima modificare Sâmbătă, 14 Mai 2022 01:01

3 comentarii

 • postat de Andrei Cernega
  Luni, 16 Mai 2022 20:10
  86.124.200.***
  Si totusi, exista militie in localitate? Daca da, ce face acest organ?
  1
  3
  Raportează
 • postat de florin
  Vineri, 13 Mai 2022 13:39
  86.124.202.***
  Faptul ca a aparut politia locala care a preluat o parte din sarcini de la politia nationala a fost o mare prostie!Politia locala trebuie rapid desfiintata nu isi are rostul!Au devenit garzi de corp pentru primari !Primari care ii si plateste!
  0
  10
  Raportează
 • postat de Cristi
  Vineri, 13 Mai 2022 13:19
  86.34.187.***
  Tot judetule este pradat de hoti, politisti 0, dosare finalizate si rezultate 0.
  1
  7
  Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro