Solomon rămâne în arest

Solomon rămâne în arest
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Primarul Craiovei, judecat la Galaţi * Antonie Solomon a fost ţinut departe de ochii presei *

Ieri, după ora 17, a fost discutat dosarul în care primarul Craiovei, Antonie Solomon, este acuzat de luare de mită şi de fals intelectual. Dosarul lui Solomon a ajuns pe masa judecătorilor gălăţeni după ce, marţi seară, judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au aprobat strămutarea dosarului la Tribunalul Galaţi.  

Judecătoarea de la Tribunalul Galaţi a ascultat atât poziţia procurorului de caz, cât şi depoziţiile celor trei avocaţi ai primarului.

Avocaţii au venit foarte bine documentaţi, cu multe exemple din jurisprudenţa CEDO, prin care au încercat să dovedească instanţei că Antonie Solomon este ţinut ilegal în arest. Mai mult decât atât, unul dintre avocaţii primarului a depus la dosar o listă cu 25.000 de semnături de la craiovenii care doresc ca primarul lor să fie eliberat.

Antonie Solomon este acuzat că ar fi primit mită în perioada februarie – noiembrie 2006 (în urmă cu patru ani) de la Cornel Penescu, pentru a aproba construirea unui supermarket în Craiova şi pentru a prelungi traseul unui troleibuz până la acest supermarket.

Ieri, mai mulţi susţinători ai primarului Solomon au ţinut să fie prezenţi în sala de judecată şi s-au salutat cu acesta. La ieşirea din sala de judecată, Antonie Solomon a salutat pe toată lumea şi le-a mulţumit celor prezenţi pentru susţinere.

La scurt timp după finalizarea procesului, judecătoarea a decis că Antonie Solomon trebuie să mai rămână în arest preventiv încă 30 de zile.

Imediat după proces, Antonie Solomon a fost dus la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi, unde a aflat, de altfel şi verdictul dat de judecătoare. El poate face recurs.

Cauza a fost scoasă de pe rolul Tribunalului Argeş şi va avea un prim termen la Galaţi pe data de 31 august.

Citit 858 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.