17 sesizări penale de la Garda Financiară

17 sesizări penale de la Garda Financiară
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Administratorii unor societăţi comerciale din judeţul Galaţi au dat o gaură la buget de peste 10 milioane lei *

În luna iunie 2010, comisarii Gărzii Financiare – Secţia Galaţi au înaintat 17 sesizări către organele de cercetare penală. Aceste sesizări penale se referă la activitatea administratorilor tot atâtor societăţi comerciale din judeţ, care, încălcând legile fiscalităţii în vigoare, au prejudiciat bugetul general consolidat al statului cu suma totală de 10.038.855 lei. Din total, impozitul pe profit neachitat a fost în valoare de 1.694.779,2, iar 8.344.075,7 lei – TVA de plată.

Cei mai „tari” în „găurirea” bugetului de stat au fost administratorii SRL-urilor Ginformatic, Mireton, Termo-Luca, Rac Stil, Benostar 2009, Colemn, Tina Rel, Proiect Construct şi Votisco Grup.

Pe lângă acestea, în rândurile celor care au eludat obligaţiile fiscale către bugetul de stat au fost administratorii SRL-urilor: Ghiţă Virgil, Oniric, Pin Forest, Cesaro Construct, Eftimex As, Urbaninstal Proiect, Soriterm, Istratrans.

Evident, aceste sesizări se pot transforma în dosare penale, unii dintre administratorii societăţilor amintite putând ajunge în cele din urmă la judecată.

Totodată, există şansa ca o parte dintre aceştia să aibă câştig de cauză după soluţionarea în instanţă a contestaţiilor făcute împotriva actelor întocmite de echipele de control financiar-fiscal.

Citit 1138 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.