Despăgubiri record pentru o prostituată vândută de iubit. "Loverboy" condamnat

Despăgubiri record pentru o prostituată vândută de iubit. "Loverboy" condamnat
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

O prostituată va primi peste 130.000 de euro de la ”peștele” care a exploatat-o sexual timp de trei ani, în state din vestul Europei. Tânăra a pretins că suma pe care a câștigat-o din prostituție și pe care a remis-o individului pe care îl credea iubitul ei ar fi fost mult mai mare, dar acest lucru nu a putut fi dovedit. Șase ani de pușcărie este pedeapsa pe care proxenetul, un individ însurat și tată a doi copii, va trebui să o execute.

Obținerea de venituri consistente, fără mare efort, dar cu totul în afara principiilor și a legilor, l-a adus pe încă un individ în situația de a sta câțiva ani după gratii, dar și în ipostaza de a restitui banii câștigați. Sicu-Gelu Gliga a primit șase ani de pușcărie din partea Curții de Apel Galați, fiind găsit vinovat de proxenetism, spălare de bani și influențarea declarațiilor în formă continuată, asta după ce a amenințat-o cu moartea în rânduri repetate pe prostituata pe care o folosise ca sursă de venituri, pentru ca aceasta să își retragă plângerile făcute la poliție. 

Iubita a aflat că e ”marfă”

Provenită dintr-o familie săracă și cu multe probleme, Cristina Craev se apucase de prostituție prin 2008, când a plecat în Italia să facă bani. Câțiva ani mai târziu l-a ”cunoscut” pe Facebook pe Sicu, bărbatul reușind să o convingă că o iubește. I-a spus că nu are obligații și că intențiile lui sunt onorabile. Asta până în punctul în care se punea problema procurării banilor, pentru că individul nu i-a ascuns că un trai îndestulat nu vor avea decât dacă ea va continua să practice meseria pe care o îmbrățișase deja de ani buni, pe cont propriu. Cristina a ajuns la Milano, unde i s-au prezentat două opțiuni. Să se prostitueze fie la stradă, fie în casă. A fost cazată în apartamentul unui cetățean albanez, prieten cu Sicu și așa a început ceea ce urma să se transforme într-un coșmar. Bătăi, violențe, umilințe și obligarea la cât mai multe prestații care îi aduceau sute de euro, toate suportate mai ales când ”peștele” era băut sau drogat. Toți banii ajungeau la Sicu, fie direct, fie prin Western Union, tânăra reușind de prea puține ori să trimită câte ceva familiei rămase în țară. După mai bine de un an de prostituție la Milano și în Sicilia, a fost ”transferată” în Germania, de un prieten al celui pe care îl credea în continuare iubitul ei și care contabiliza noi probleme cu legea în România, motiv pentru care a și fost arestat. Asta nu l-a împiedicat să își coordoneze iubita din spatele gratiilor, numai că, între timp, aceasta a aflat că Sicu avea soție, doi copii, plus o altă ”iubită”. A fost punctul în care s-a decis să îl denunțe la poliție, plângerea concretizându-se într-un dosar penal pentru proxenetism, spălare de bani și influențarea declarațiilor. În ciuda amenințărilor primite prin mesaje pe Facebook, Instagram și la telefon, Cristina și-a susținut cauza până la final și a cerut ca individul să îi restituie sumele pe care le câștigase în folosul lui, prin ”munca” proprie. De 4.000 de euro, cât a admis Tribunalul Galați în primă instanță, Curtea de Apel a decis ca prostituata să primească de la proxenet 133.000 de euro, bani pe care acesta a încercat să îi ”albească”, în timp, prin diverse achiziții. Sentința este definitivă.

Citit 4946 ori Ultima modificare Joi, 02 Iunie 2022 18:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.