Un hoț sub control judiciar dă buzna peste oameni în case

Un hoț sub control judiciar dă buzna peste oameni în case
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Prezumția de nevinovăție pierde tot mai mult teren în cazul hoților care au furtul în sânge, lăsarea acestora în libertate până la condamnare dovedindu-se o măsură cel puțin neinspirată din partea instanțelor. Un individ de numai 18 ani din județul Galați a ajuns după gratii abia după ce a fost prins la furat de stăpâna unei case. Hoțul fusese trimis în judecată de două ori de la începutul acestui an tot pentru furt, și se afla sub control judiciar.

Lipsită de substanță și generatoare de pericol social, așa poate fi considerată prezumția de nevinovăție și de pericol social redus în cazul unor indivizi pentru care năravurile deprinse de la vârste fragede par să nu aibă lecuire. Este dovada care reiese dintr-un caz recent înregistrat la Independența, unde un individ de numai 18 ani, dar format deja într-ale hoției, și-a făcut un mod de trai din a fura. Ultima dată, a fost prins în casa unei consătene de 54 de ani, în toiul nopții. Negrii Robert Dănuț a pătruns în locuință în ciuda faptului că atât femeia cât și fiul ei major erau acasă. A intrat într-un dormitor și a apucat să ia doar telefoanele mobile ale femeii și fiului ei, pentru că, între timp, stăpâna casei s-a trezit din cauza zgomotelor și l-a surprins. Individul a fugit, dar a avut ghinionul să fie reținut rapid de polițiști, care și-au dat seama că modul de operare îi aparținea. 

”Polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Liești au identificat autorul, fiind vorba de un tânăr în vârstă de 18 ani, cu domiciliul în comuna Independența, județul Galați, cunoscut cu antecedente penale în materie și cu un mod de operare similar cu a altor fapte comise de către acesta. Cele două telefoane mobile au fost recuperate și restituite persoanei vătămate și fiului acesteia”, a explicat ag. șef pr. Ciprian Stoica, din cadrul IPJ Galați. 

Negrii a fost reținut și prezentat instanței de judecată, care a emis pe numele său un mandat de arestare preventivă pentru furt calificat. De menționat ar fi că, pe masa aceleiași instanțe, Judecătoria Liești, au ajuns, de la începutul acestui an, alte două dosare de furt în care acuzat este tot Negrii. În cel din urmă, trimis în judecată în aprilie, procurorii ceruseră arestarea preventivă. Judecătorul nu l-a trimis, însă, după gratii, plasându-l sub control judiciar pentru 60 de zile. Cu câteva zile înainte ca măsura să îi expire, individul a lovit din nou. 

Citit 3523 ori Ultima modificare Duminică, 12 Iunie 2022 22:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.