Gălățence exploatate sexual în Marea Britanie de proxeneți buzoieni

Gălățence exploatate sexual în Marea Britanie de proxeneți buzoieni
Trafic regional de carne vie (Foto: DIICOT Buzău)
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Mai multe tinere din Galați, alături de altele din județe limitrofe precum Vrancea, Brăila și Buzău, au căzut victime, în ultimii cinci ani, abuzurilor exercitate de o grupare de indivizi "specializată" în alimentarea pieței de servicii sexuale din Marea Britanie. Polițiștii români și englezi au reușit să trimită după gratii cinci traficanți, alți trei fiind cercetați în libertate.

Gruparea de care fac vorbire procurorii DIICOT Buzău a luat ființă la începutul anului 2017, când mai mulți tineri fără ocupație, dar dornici și dispuși să facă bani din orice, au început să racoleze tinere ale căror orizonturi nu erau mai îndepărtate de a-și câștiga existența punându-și trupurile la bătaie. Nu s-au limitat la județul de origine, ci și-au extins raza de acțiune în toată regiunea, adunând fete din Galați, Vrancea și Brăila. Ulterior, prin diverse mijloace, le convingeau să se prostitueze și, în acest sens, le scoteau din țară. Tinerele erau duse în Marea Britanie unde, în apartamente închiriate, practicau prostituția, banii ajungând, în cea mai mare parte, la proxeneții organizați piramidal și cu sarcini bine stabilite.

"În scopul exploatării sexuale, membrii grupului au postat anunțuri pe site-urile dedicate din Marea Britanie, sumele de bani obținute prin această modalitate fiind transferate în România și folosite în vederea achiziționării de bunuri mobile și imobile, în vederea disimulării originii ilicite a veniturilor", au arăt procurorii DIICOT Buzău, la finalizarea cercetărilor.

Ceea ce au descoperit anchetatorii i-a ajutat ca zilele trecute să stabilească un cerc de suspecți, ale căror locuințe au fost percheziționate. Șapte descinderi au avut loc simultan la București și Buzău, la finele acestora fiind duse la audieri 15 persoane. Una dintre ele a fost arestată preventiv, alte trei fiind puse sub control judiciar. "În urma perchezițiilor de pe teritoriul României, au fost descoperite și ridicate suma de 2.000 de lei, patru telefoane mobile și înscrisuri. De asemenea, au fost dispuse măsuri asigurătorii cu privire la trei imobile, cu o valoare estimativă de 200.000 de euro", au mai apreciat anchetatorii.

Ulterior, polițiștii englezi au descins la șapte locații de pe teritoriul Marii Britanii, acolo fiind descoperiți nu doar suspecții, ci și mai multe tinere exploatate, cazate în apartamentele unde practicau prostituția. "Au fost puse în executare șapte mandate de percheziție domiciliară, în Marea Britanie, în Leeds, Southampton, Birmingham, Reading și Manchester, în legătură cu activitatea aceluiași grup infracțional organizat. În urma perchezițiilor efectuate în Marea Britanie, au fost descoperite cinci persoane vătămate. Totodată, au fost ridicate suma de aproximativ 6.000 de lire, 15 telefoane mobile și înscrisuri", rezultă din raportul procurorilor. Autoritățile britanice nu au fost atât de îngăduitoare față de proxeneții buzoieni, patru dintre aceștia fiind arestați preventiv pentru constituire de grup infracțional organizat, trafic de persoane și spălare de bani.

Citit 7099 ori Ultima modificare Vineri, 17 Iunie 2022 15:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.