Coduri de procedură de frica UE

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Camera Deputaţilor a adoptat la sfârşitul lunii iunie Codul de procedură civilă şi Codul de procedură penală, iar ieri au fost publicate în Monitorul Oficial.

Cele două coduri vor intra în vigoare la data care va fi prevăzută în legile pentru punerea în aplicare a acestora. Legile cu pricina vor fi elaborate în maxim şase luni de la publicarea în Monitorul Oficial, adică cel mai târziu în ianuarie 2011.

„Adoptarea de către Parlament a Codurilor de procedură civilă şi penală reprezintă un eveniment remarcabil, un act care, alături de adoptarea Codului civil şi a celui penal, va schimba în bine pe termen lung societatea românească”.

„Sfera influenţei benefice a noilor Coduri va depăşi Justiţia. Elaborarea, promovarea şi adoptarea noilor Coduri au reprezentat obiectivul strategic fundamental al MJ şi mă bucură faptul că prin adoptarea lor de către Parlament acest obiectiv a fost atins”.

„Este important să gândim şi să pregătim bine etapa implementării, care va avea nevoie de sprijin atât din partea Executivului, cât şi a CSM”, a declarat ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, referitor la adoptarea celor două coduri.

Traian Băsescu a solicitat celor două Camere ale Parlamentului dezbaterea şi adoptarea Codurilor de procedură, în regim de urgenţă, motivând că dacă cele două coduri de procedură ar fi adoptate până la finalul sesiunii parlamentare, ar fi posibilă o evaluare pozitivă a Comisiei Europene, statul român aflându-se sub Mecanismul de Cooperare şi Verificare în domeniul justiţiei şi luptei împotriva corupţiei.

Acesta subliniază că adoptarea codurilor de procedură reprezintă o prioritate pentru România din perspectiva angajamentelor asumate faţă de Uniunea Europeană.

Citit 665 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.