Vizite programate prin telefon

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Administraţia Naţională a Penitenciarelor din România a emis o decizie privind acordarea dreptului la pachet şi vizită pentru persoanele private de libertate pe baza unei programări prealabile.

Dacă până în prezent vizitatorii se prezentau la sediul unităţilor penitenciare pentru a beneficia de vizită, în baza unei planificări, în conformitate cu prevederile deciziei menţionate, solicitarea în vederea programării la sectorul vizită a vizitatorilor se va realiza: telefonic;  prin e-mail sau direct la sediul penitenciarului, în timpul programului de muncă, zilnic, timp de 12 ore.

O altă noutate adusă de decizia ANP este legată de modul în care se fac programările. Până acum programările se făceau în ordine alfabetică.

Conform noilor reguli, programarea vizitei se va face în ordinea cronologică a primirii solicitărilor, în limita numărului maxim de persoane private de libertate care pot fi vizitate în ziua respectivă.

Vizitatorii îşi pot face programare zilnic prin telefon între orele 7,30 şi 19,30 sau oricând prin e-mail. Cei care doresc să meargă, pe sistemul vechi, direct la penitenciar o pot face în fiecare zi, între orele 7,30 – 19,30.

Acest program a fost experimentat în penitenciarele Brăila, Focşani şi Slobozia şi având în vedere rezultatele pozitive înregistrate, conducerea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor a dispus aplicarea acestui program în întreg sistemul penitenciar.

La Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi, noul sistem de programare a vizitelor va fi funcţional începând cu 1 octombrie 2010.

Citit 3493 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.