E greu de intrat în casta notarilor

E greu de intrat în casta notarilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Anul acesta doar trei absolvenţi ai facultăţilor de drept vor putea face stagiatură pentru notariat *

În Monitorul Oficial al României au fost publicate listele cu posturile scoase la concurs pentru absolvenţii facultăţilor de drept care îşi doresc să devină notari. Sincer, opţiunea de a deveni notar este destul de curajoasă pentru proaspeţii absolvenţi.

De ce? Simplu! Există doar trei posturi pentru viitorii notari. „De săptămâna viitoare se vor depune dosarele. Abia după ce vom verifica fiecare dosar în parte vom putea şti numărul celor care îşi doresc să intre în profesie”.

„În ultima vreme am avut mai mulţi candidaţi decât posturi, aşa că ne aşteptăm ca şi anul acesta concurenţa să fie destul de mare”, ne-a explicat Bogdan Ciucă, preşedintele Camerei Notarilor Publici Galaţi.

Să luăm un exemplu. Dacă 20 de absolvenţii ai celor două Facultăţi de Drept din Galaţi vor să se facă notari şi se vor înscrie la concurs, doar trei dintre cei care vor obţine peste nota şapte (nota minimă pentru a fi declarat admis) vor deveni stagiari.

Restul vor fi declaraţi respinşi, chiar dacă au obţinut peste şapte la examen. Este adevărat că absolvenţii gălăţeni mai au o şansă. Pot ocupa unul dintre celelalte trei posturi din judeţ: unul la Pechea, unul la Frumuşiţa şi unul la Cudalbi.

În total, pentru judeţul Galaţi sunt 6 posturi, iar la nivel de Cameră (Galaţi, Brăila şi Vrancea) sunt 10 posturi pentru cei care vor să intre în profesie.

Examenul pentru ocuparea posturilor de stagiari se va susţine la Camera Notarilor Publici Galaţi pe data de 17 septembrie 2010.

Alte posturi, alte examene

Preşedintele Camerei Notarilor Publici Galaţi ne-a explicat că vor mai fi încă două examene, unul pentru cei care au terminat stagiatura şi unul pentru cei care au deja cinci ani de experienţă juridică şi vor să ajungă notari.

„Anul acesta sunt 10 posturi, la nivel de Cameră, pentru cei care au terminat stagiatura. Am propus la minister, rămâne să vedem dacă ni se aprobă, trei posturi pentru cei care au experienţă juridică mai mare de cinci ani vechime”, a adăugat Ciucă.

Aşadar, dragi absolvenţi trebuie să vă gândiţi de două ori înainte să vă depuneţi dosarul la Camera Notarilor. Nu de alta, dar posturile sunt puţine şi, după cum se vede, în casta notarilor e greu de intrat.

Citit 2225 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.