Venituri în timpul concediului de maternitate

Venituri în timpul concediului de maternitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

„Există o posibilitate legală să obţin venituri în timpul concediului de îngrijire şi creştere a copilului?”, ne întreabă doamna Gina D.

Conform Art. 12 alin. (2) din O.U.G. nr. 148/2005, plata indemnizaţiei aferentă concediului pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani se suspendă începând cu ziua următoare celei în care beneficiarul realizează venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003, cu modificările şi completările ulterioare.

Prin venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003, cu modificările şi completările ulterioare, se înţelege:

·    venituri din salarii,

·    venituri din activităţi independente,

·    venituri din activităţi agricole, aşa cum sunt definite de această lege.

Potrivit alin. 2 indice 1 al aceluiaşi articol, plata indemnizaţiei pentru creşterea copilului nu se suspendă în situaţia în care beneficiarii acestei indemnizaţii primesc diverse sume în baza legii, contractului colectiv de muncă sau a contractului individual de muncă, acordate în perioada concediului pentru creşterea copilului, altele decât cele rezultate din desfăşurarea efectivă a unei activităţi profesionale.

Deci singura posibilitate legală de a fi plătită în timpul concediului de îngrijire şi creştere a copilului este aceea de a primi categoria de indemnizaţii menţionată mai sus.

Citit 1560 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.