Directorul penitenciarului, cercetat disciplinar

Directorul penitenciarului, cercetat disciplinar
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În urma evenimentului din 4 iunie, când deţinutul Constantin Sandu  a decedat după ce a fost bătut de gardieni, Administraţia Naţională a Penitenciarelor a propus Consiliului Superior al Magistraturii ca directorul instituţiei gălăţene să fie cercetat disciplinar.

„Noi am propus cercetarea disciplinară, iar Ministerul Justiţiei a sesizat CSM-ul. Ştiu că joi urma ca această propunere să fie discutată la CSM. Nu am propus doar cercetarea disciplinară, ci şi încetarea detaşării judecătorului Neculai Burlibaşa (FOTO) la Penitenciarul Galaţi. Noi am făcut propunerea, decizia aparţine CSM-ului”, ne-a declarat telefonic Johanna Popescu, purtătorul de cuvânt al ANP.

Contactaţi telefonic, cei de la CSM nu au vrut să ofere prea multe date din dosar.

„Pe data de 12 august a fost înregistrată la CSM o sesizare venită de la ANP. În acest moment se desfăşoară cercetări în cauză şi nu pot fi divulgate informaţii din dosar pentru a nu fi periclitată ancheta”, ne-a confirmat purtătoarea de cuvânt al CSM, Carmen Georgică.

Sâmbătă veţi putea citi punctul de vedere al directorului de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi, judecătorul Neculai Burlibaşa, cu privire la această anchetă.

Citit 1576 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.