UPDATE. Marinarul ucrainean acuzat de crimă a fost prins

UPDATE. Marinarul ucrainean acuzat de crimă a fost prins
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Yaroslav Puyko a fost capturat la Iași, în timp ce încerca să fugă din România în Republica Moldova.

Potrivit poliției, ucraineanul va fi dus la Brăila, pentru a fi interogat în legătură cu moartea violentă a colegului său, petrecută vineri, 10 februarie, la bordul unei nave sub pavilion ceh. Puyko a fost căutat aproape patru zile de poliția din toată țara, el fiind dat în consemn la frontieră. La nici 48 de ore de la fuga de pe vapor, ar fi fost vazut în Galați, dar a reușit să părăsească județul înainte să fie reținut de vreun filtru de poliție.


Poliția gălățeană este în alertă, după ce, la finele săptămânii trecute, un incident deosebit de grav s-a petrecut la bordul unei nave sub pavilion ceh, acostate în Portul Brăila. Un membru al echipajului format din cetățeni ucraineni a fost găsit mort în cabina sa, cu multiple urme de violență pe corp. Comandantul navei a alertat autoritățile române, anchetatorii stabilind, în urma primelor cercetări, că victima fusese lovită în zona capului. Cel care se presupune a-l fi agresat este un alt marinar, tot ucrainean, care a părăsit nava imediat după incident. Acesta se numește Puyko Yaroslav, are 32 de ani, 1,72 metri înălțime și 70-72 de kg. La momentul la care a părăsit vasul, era îmbrăcat cu o geacă de culoare verde închis, blugi albaștri, avea capul acoperit cu fes și purta o geantă de umăr, tip laptop. În ciuda faptului că, la scurt timp după incident, în Brăila au fost instituite filtre de poliție, există indicii cum că ucraineanul căutat ar fi părăsit județul și ar fi ajuns în Galați, unde ar fi fost văzut în weekend. Poliția este în alertă și face apel la toți cetățenii care pot oferi informații să anunțe în cazul în care îl văd pe cel căutat pe raza județului. Cine poate da informații de ajutor este rugat să apeleze de urgenţă 112 sau să se adreseze celei mai apropiate unităţi de poliţie!

Citit 3661 ori Ultima modificare Marți, 14 Februarie 2023 13:32

1 comentariu

  • postat de Maria!
    Marți, 14 Februarie 2023 11:13
    95.76.59.***
    Citesc si intreb, nu gandesc!
    Este posibil ca unor straini sa le fie prezentat numele intreg in media? Ei nu sunt protejati de gdpr?
    Poate este doar suspect!?
    Iar in Romania, sub motivatia umbrelei gdpr infractori sau persoane publice confidentializeaza salarii, nume, adrese, concursuri pentru oc
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.