Sevil Shhaideh, fost ministru PSD al Dezvoltării, achitată definitiv în dosarul Belina

Sevil Shhaideh, fost ministru PSD al Dezvoltării, achitată definitiv în dosarul Belina
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Sevil Shhaideh, fostul ministru PSD al Dezvoltării în Guvernul Ponta, a fost achitată definitiv, marți, în dosarul Belina, în care fusese trimisă în judecată de DNA pentru abuz în serviciu, precizează Hotnews.ro.

Decizia a fost luată de Curtea de Apel București, care a menținut hotărârea pronunțată în aprilie de tribunal, fiind modificat doar temeiul în baza căruia a fost adoptată această decizie - dacă la tribunal a fost invocat art. 16 alin. 1 lit. b) din Codul de procedură penală (fapta nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege), la Curtea de Apel a fost aplicat art. 16 alin. 1 lit. a) Cpp (fapta nu există). 

Toți inculpații în dosarul Belina au fost achitați

Decizii definitive de achitare au primit şi ceilalţi inculpaţi din dosar, potrivit Agerpres. Este vorba despre preşedintele Consiliului Județean Teleorman, Adrian Ionuţ Gâdea, Ionela Stoian (fostă Vasile), director în cadrul MDRAP la data faptelor. Mariana Sanda Gheorghiu, asistent registrator principal în cadrul Biroului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Alexandria şi Rodica Guşă, asistent registrator la acelaşi birou.

De asemenea, judecătorii au dispus ridicarea măsurilor asiguratorii în cazul acestora. În iunie 2018, procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a fostului ministru PSD Sevil Shhaideh, alături de alte patru persoane, printre care fostul președinte al CJ Teleorman Adrian Ionuț Gâdea.

Procurorii DNA spuneau că în anul 2013, prin acţiunea concertată a unor persoane cu funcţii publice, părţi din insula Belina şi braţul Pavel, situate în albia minoră a Dunării, au trecut ilegal din proprietatea statului în proprietatea judeţului Teleorman şi în administrarea CJ Teleorman, iar după doar câteva zile cele două proprietăţi, cu suprafaţă de 278,78 de hectare şi, respectiv, 45 de hectare, au fost închiriate tot ilegal unei firme private, pentru realizarea transferului de proprietate fiind adoptată HG 943/2013, act cu caracter individual prin care au fost încălcate o serie de dispoziţii legale.

Insula Belina a fost închiriată de firma Tel Drum, controlată de Liviu Dragnea. Pe insulă au fost ridicate mai multe construcţii, între care două imobile, un foişor, pontoane, dar şi o suprafaţă betonată de mari dimensiuni, care ar fost folosită pe post heliport.

Din anchetă a reieşit că, în urma faptelor săvârşite de Sevil Shhaideh, Adrian Gâdea şi Ionela Stoian, a fost cauzat statului român un prejudiciu de 3.237.800 de lei, reprezentând valoarea totală a celor două bunuri imobile ieşite din patrimoniul său, la care se adaugă 248.126,334 lei reprezentând echivalentul a 50% din suma provenită din cele trei contracte de închiriere, care trebuia încasată de bugetul de stat în perioada 16 ianuarie 2014 - 23 aprilie 2018.

Procurorii au mai identificat un prejudiciu produs Administraţiei Naţionale ''Apele Române'' în valoare de 248.126 lei, echivalent cu 50% din suma provenită din cele trei contracte de închiriere care trebuia încasată de această instituţie în calitate de titular al dreptului de administrare a imobilelor.

Citit 3119 ori Ultima modificare Vineri, 24 Februarie 2023 11:16

3 comentarii

 • postat de florin
  Miercuri, 22 Februarie 2023 08:54
  86.124.200.***
  ''Sevil Shhaideh trebuie să-şi dea demisia din Guvern, declară la RFI deputatul USR Cosette Chichirău. De asemenea, ea crede că deputaţii nu vor da undă verde urmăririi penale a Rovanei Plumb.''-comentariu la dosarul Belina
  ''Președintele Klaus Iohannis a anunțat marți că nu acceptă propunerea PSD - ALDE ca Sevil Shhaideh să fie prim-ministru și a cerut acestei coaliții să facă o nouă nominalizare.''
  Domnilor useristi aceasta femeie care a avut bani si putere s-a putut apara in justitie!Dupa 7 ANI si-a demonstrat nevinovatia!7 ANI!Daca eu un om normal nu am bani sa ma apar pot fi bagat la puscarie nevinovat?Domnilor useristi a-ti aparat si a-ti fost de acord cu regula ca procurorii pot acuza fara dovezi iar acuzatul trebuie ,este obligat sa-si apere nevinovatia!Repet femeia a avut bani pentru avocati!AR UN AMARIT CARE NU ARE BANI CUM SE POATE APARA DE O ACUZATIE NEDREAPTA?????
  0
  0
 • postat de marr
  Marți, 21 Februarie 2023 21:20
  86.124.201.***
  Justitia in Romania ... putin dans (eventual cu catusele) la TV + multa racneala , dar daca esti conectat SCAPI . Nu conteaza ce-ai facut/semnat/incalcat . Urmeaza cat de curand Elena Udrea . De ceva vreme si mai abitir zilele astea are mare spectacol/reprezentatie cu dezvaluirile la ' Statele Paralele ' . Poate-Poate se califica ...intra si ea pe ' coridor ' .
  Justitia si Dreptatea in Romania ...
  0
  0
 • postat de Cristi
  Marți, 21 Februarie 2023 16:56
  86.34.187.***
  Dragii de eii, toti sunt nevinovati! Oameni rai procurorii aia.....la 248.000 lei prejudiciu....aia sunt bani de suc si cafea.
  0
  0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.