Lemn și pește transportat ilegal pe malul Dunării

Lemn și pește transportat ilegal pe malul Dunării
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Zeci de transporturi ilegale de lemn au fost depistate de polițiștii de la Transporturi în zona Galațiului, la ultimele acțiuni pe linia prevenirii și combaterii activităților ilegale din domeniul exploatării și comercializării materialului lemnos.

Oamenii legii au probat activitatea a nu mai puțin de șase persoane, care în ultima jumătate de an au organizat peste 80 de transporturi de lemn fără a deține avizele necesare și fără a le înregistra în sistemul de evidență. Aproape 500 de metri cubi de lemn au fost confiscați, valoarea amenzilor aplicate reprezentând mai puțin de jumătate din valoarea materialului indisponibilizat. "Polițiștii au constatat faptul că șase persoane fizice au efectuat în total 81 de transporturi de material lemnos, fără a respecta dispozițiile legale privind utilizarea aplicației SUMAL 2.0 și a normelor referitoare la proveniența, circulația și comercializarea materialelor lemnoase. Polițiștii au luat măsura sancționării contravenționale a celor șase persoane cu amenzi în cuantum total de 30.000 de lei și au dispus măsura complementară de confiscare valorică a cantității de 480 de metri cubi de material lemnos, în valoare totală de 61.196 de lei, fără TVA, transportat fără proveniență legală", a precizat ag. șef pr. Ciprian Stoica, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați.

În cadrul aceleiași acțiuni, au mai fost aplicate 13 sancțiuni contravenționale, în valoare de 6.475 de lei, pentru încălcări ale altor acte normative și au fost întocmite cinci dosare penale, pentru zece infracțiuni din domeniul regimului silvic.

Pescuit fără licență

În aceeași perioadă, în cadrul verificărilor efectuate pe linia combaterii braconajului piscicol, polițiștii au depistat, în flagrant, patru persoane care pescuiau în Dunăre folosind unelte fără a deține licență, autorizație și permis de pescuit comercial. În schimb, cei patru pescari dețineau din belșug pește și icre pe care nu ar fi avut voie să le dețină. 50 de kilograme de pește și 12 kilograme de icre, în valoare de 4.400 de lei, au ajuns în custodia polițiștilor, care au întocmit dosare penale pentru braconaj, deținere și folosirea ustensilelor de pescuit comercial și deținere a peștelui fără documente legale.

Citit 2556 ori Ultima modificare Marți, 28 Martie 2023 12:32

1 comentariu

  • postat de Tom
    Marți, 28 Martie 2023 16:03
    5.13.233.***
    Controale cat mai dese cu pescuitul ca e rau tare , pestele e de domeniul trecutului astia matura dunare zi si noapte , ar fi in stare sa o sece sa ia tot pestele si sa-l vinda .
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.