Un hoț recidivist i-a dat foc unui bărbat, pentru o pretinsă datorie de câțiva lei

Un hoț recidivist i-a dat foc unui bărbat, pentru o pretinsă datorie de câțiva lei
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Pușcăria nu i-a scos din cap instinctul de răzbunare. Violență

Scenele, de o cruzime extremă, au avut loc la finele săptămânii trecute, în fața unei gospodării din localitatea gălățeană Suhurlui. Un individ certat cu legea, cu un cazier bogat, a ajuns din nou în spatele gratiilor după ce i-a dat foc unui consătean drept răzbunare pentru o pretinsă datorie, veche de câțiva ani. Șocant este că, în trecut, astfel de scene au mai avut loc între agresor și propriul său frate.

Numeroasele dosare penale pentru furt, cu care s-a ales ca urmare a preocupărilor neortodoxe cu care și-a presărat existența, nu au avut efectul scontat pentru Ion Neculae, un bărbat de 45 de ani, din Suhurlui. Sub pielea individului care și-a făcut un obicei din a pune mâna pe ce nu i se cuvenea se ascundea însă o persoană și mai periculoasă, fapt dovedit sâmbătă, 6 mai, într-un act de răzbunare de o violență extremă.

Totul s-ar fi petrecut chiar în fața casei acestuia, unde victima, un consătean pe nume Emanuel Ciurea, a venit cu intenția de a face un bine. Cei doi ar fi vorbit în prealabil la telefon, înțelegându-se ca Ciurea să vină cu mașina și să îl ia pe Neculae, ca să îl ducă până la Pechea. Odată ajuns în fața porții, omul avea să suporte consecințele unui act extrem de crud. Neculae a ieșit la gard cu un recipient de jumătate de litru plin cu benzină, pe care a aruncat-o pe Ciurea, după care i-a dat foc cu un feleșteu aprins, pregătit special pentru atac. Bărbatul s-a aprins ca o torță, focul provocându-i leziuni extrem de grave pe o mare parte din corp. Martorii, printre care și fratele acestuia, aflat în mașină, au sărit să îl stingă și bărbatul a fost dus în stare critică la spital.

Citește și Când dreptatea dă cu oiștea-n gard

"Persoana vătămată prezenta la momentul examinării arsuri de căi aeriene superioare și arsuri de gradul II b - III pe circa 35-40 la sută din suprafața corpului. Aspectul leziunilor pledează pentru producerea lor prin flacără și pot data din 6 mai 2023. Din punct de vedere medico-legal, necesită 40-45 de zile de îngrijiri medicale pentru vindecare", au arătat medicii legiști de la Galați, în raportul pe care l-au înaintat Parchetului de pe lângă Tribunal.

Ciurea este internat în spital în stare gravă, în acest timp agresorul său fiind în custodia autorităților. Procurorii au cerut duminică, 7 mai, arestarea preventivă pentru tentativă de omor calificat, Tribunalul admițând cererea pentru următoarele 30 de zile. Recidivistul cu mai multe dosare penale pentru furt, în cazul cărora a intervenit însă reabilitarea, riscă acum cel puțin șapte ani și jumătate de închisoare.

A încercat să își incendieze și fratele

Motivul pentru care Neculae i-a dat foc lui Ciurea, cu care nu se cunoștea de ieri, de azi, ar fi fost unul legat de bani. Asta au susținut, în fața anchetatorilor, inculpatul și martorii, care știau că între cei doi avuseseră loc discuții pe marginea unui schimb de telefoane, pe care cel acuzat acum de tentativă de omor nu l-ar fi socotit tocmai just. "Inculpatul a recunoscut în declarația sa că a stropit-o cu benzină pe persoana vătămată și a incendiat-o, pretinzând însă că acțiunea a fost spontană, realizată pe fondul enervării ca urmare a faptului că persoana vătămată o înșelase anterior în contextul efectuării unui schimb de telefoane, în care îi dăduse o diferență prea mică de bani, și refuza să îi restituie telefonul", au reținut procurorii, la audierile care au avut loc imediat după producerea incidentului.

Spontaneitatea gestului poate fi cu greu însă justificată de individul acuzat acum de o faptă atât de gravă. Cel care vine să îi demonteze scuzele este chiar fratele său, care a declarat oficial, în fața unui procuror, că Ion Neculae este aceeași persoană care, în urmă cu câțiva ani, i-a călcat pragul cu o butelie în mână și a amenințat că îl aruncă în aer, cu tot cu casă.

Citit 6560 ori Ultima modificare Vineri, 12 Mai 2023 10:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.