Gălățeni reținuți pentru țepe cu asigurări

Gălățeni reținuți pentru țepe cu asigurări
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Cinci bărbați cu vârste cuprinse între 28 și 57 de ani, toți din municipiul Galați, au fost duși sub escortă la poliție în urma a 12 descinderi care au avut loc zilele trecute, într-un complex dosar având ca obiect înșelăciuni în domeniul asigurărilor. Perchezițiile făcute de polițiștii de la Investigarea Fraudelor Economice au avut loc în locații din județele Galați și Brăila și au vizat probarea activității infracționale într-o cauză aflată pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați. Anchetatorii sunt pe urmele unei grupări care ar fi înșelat mai multe persoane prin întocmirea de asigurări false, acuzațiile oficiale fiind de înșelăciune, abuz de încredere, fals în înscrisuri sub semnătură privată, înșelăciune privind asigurările, fals în declarații, uz de fals, tentativă la fals în înscrisuri sub semnătură privată și tentativă la înșelăciune privind asigurările.

"Cu ocazia perchezițiilor efectuate au fost ridicate cinci telefoane mobile, un laptop, documente contabile și suma de 10.000 de lei. Au fost depistate și conduse la sediul IPJ Galați, la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, cinci persoane bănuite de comiterea faptelor menționate, fiind vorba de bărbați cu vârstele cuprinse între 28 și 57 de ani, toți din municipiul Galați", a precizat ag. șef pr. Ciprian Stoica, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați.

După audierea celor cinci suspecți, polițiștii au luat măsura reținerii pentru 24 de ore a unui bărbat, cu vârsta de 40 de ani, din municipiul Galați. Acesta a fost prezentat Parchetului, procurorul de caz hotărând să îl plaseze sub control judiciar pentru 60 de zile.

Citit 5274 ori Ultima modificare Miercuri, 10 Mai 2023 06:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.