Cum au făcut bani niște escroci din Galați din mașini neplătite și accidentate (VIDEO)

Cum au făcut bani niște escroci din Galați din mașini neplătite și accidentate (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Timp de aproape doi ani, un grup de gălățeni a pus bazele unei inginerii financiare fondate pe o înșiruire de înșelăciuni, care au avut ca rezultat păgubirea unor dealeri de autoturisme, cât și a firmelor de asigurări.

În urma a 12 percheziții în Galați și Brăila, un singur suspect a fost reținut, dar plasat ulterior sub cotrol judiciar. Gruparea dusă la audieri zilele trecute de polițiștii de la Investigare Fraude în urma a 12 percheziții efectuate în două județe s-ar face vinovată de punerea în aplicare  unei scheme foarte laborioase, bazată pe înșelăciuni atât verbale, cât și scrise. Anchetatorii vorbesc despre un mecanism care cuprindea două componente: achiziționarea de autoturisme și mai apoi fraudarea firmelor de asigurări prin implicarea mașinilor respective în evenimente rutiere înscenate. 

Cum funcționa

În perioada 2020-2021, suspecții ar fi achiziționat mai multe mașini prin intermediul platformelor de licitație online, pe care ulterior nu le-ar mai fi plătit, refuzând totodată, sub diverse pretexte, să le restituie. În plus, ar fi pus la punct diverse scenarii în care implicau mașinile în evenimente rutiere, în așa fel încât să obțină bani din asigurări pentru repararea acestora.

"În acest scop, au întocmit și în fals înscrisuri sub semnătură privată și au dat declarații organelor de poliție care să ateste nereal împrejurările producerii evenimentelor rutiere", au explicat, pentru "Viața liberă", surse din cadrul anchetei.

Anchetatorii vorbesc de o valoare totală uriaşă a autovehiculelor achiziționate, care ajunge la 125.000 de euro.

Arestarea, considerată neîntemeiată

Dosarul penal în care sunt cercetați cei cinci gălățeni cu vârste cuprinse între 28 și 57 de ani, care au fost ridicați de acasă cu poliția și duși la audieri, cuprinde o serie lungă de acuzații: înșelăciune, abuz de încredere, fals în înscrisuri sub semnătură privată, înșelăciune privind asigurările, fals în declarații, uz de fals, tentativă la fals în înscrisuri sub semnătură privată și tentativă la înșelăciune privind asigurările. Cu toate acestea, toți au plecat de la audieri complet liberi, cu excepția unuia singur, un suspect în vârstă de 40 de ani, care a fost ințial reținut și mai apoi plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.

Media

Citit 6531 ori Ultima modificare Luni, 15 Mai 2023 10:05

3 comentarii

  • postat de Galateanul
    Marți, 16 Mai 2023 11:43
    81.12.150.***
    Dati si numele infractorilor si a firmelor implicate. Ca sa stim sa ne pazim...
    0
    0
  • postat de eu
    Miercuri, 10 Mai 2023 14:41
    86.124.202.***
    Există un motiv pentru care, în SUA, frauda în asigurări este incriminată la nivel federal ! Dar nu e asta problema noastră, e problema asigurătorilor care sunt străini și a Poliției, evident. Ce ne interesează pe noi este ce se întâmplă la bordură, în trafic, anume că străzile sunt pline de deșeuri
    0
    0
  • postat de Tinca
    Miercuri, 10 Mai 2023 12:21
    5.13.233.***
    A-ti vazut cum se face banul in Galati? Si cum se plimba jmecherii cu masini luxoase fara ca nimeni sa nu-i intrebe de sanatate , case ,vile , paminturi , conturi in banci , servesc masa pe la restaurante , fara sa munceasca o ora cu cartea de munca legal dar au de toate. Santem un El Dorado.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.