Hoţ identificat după doi ani

Hoţ identificat după doi ani
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Covoarele, vândute în piaţa din Murgeni * Rotopercutoarele, aruncate în containerul pentru gunoi *

La începutul lunii ianuarie 2008, în Cruceanu s-a înregistrat un furt dintr-o locuinţă, scandalos, de amploare. Satul întreg, cu ochii aţintiţi spre Postul de Poliţie Rădeşti. Întrebarea acelor zile: oare vor fi capabili agenţii locali să descopere infractorii?

Se furase din casa lui Fănel Moisei. Aflat în Spania la muncă, împreună cu soţia şi copiii, i s-a pătruns în casă prin efracţie, în chiar ziua de Sf. Ioan Botezătorul, după căderea întunericului.

Toate „manevrele” proprii unei astfel de infracţiuni, făcute prin fereastra de la bucătărie. Paguba, estimată la 3.000 de lei. Camerele, golite. Lăsate să bată vântul prin ele…

Covoare furate, lenjerii de pat, cabluri electrice, un televizor, pături, o instalaţie de iluminat, rotopercutoare… Prăpăd!

Spinos, cazul este încredinţat agentului Dănuţ Burducea. Pentru a-l descâlci, are de muncă la el, nu glumă. După doi ani de investigaţii, în 2010 ajunge la făptuitor, reuşind să-l facă să deschidă gura.

De un real ajutor i-a fost o parte din instalaţia de iluminat, aflată pe lista bunurilor sustrase, descoperită la containerul pentru gunoaie. Rotopercutoarele - găsite la biserica din sat, ascunse în boscheţi.

Odată ajuns la „fir”, Dănuţ Burducea duce cercetările până la capăt, „îndoind”, în cele din urmă, hoţul. L-a dat complet peste cap, punându-l, cu probe, în situaţia de a recunoaşte ce furase din casa lui Fănel Moisei şi vânduse în piaţa din Murgeni.

Derbedeul care spera ca înscrisul „Autor necunoscut”, de pe coperta dosarului de cercetare, să rămână în veci nemodificat: minorul G. U., consătean cu partea păgubită. S-a început urmărirea penală împotriva lui.

Citit 1137 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.