Primarul din Brăhăşeşti, arestat pentru corupţie

Primarul din Brăhăşeşti, arestat pentru corupţie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Misterul legat de „ridicarea” primarului din Brăhăşeşti de către procurorii anticoruţie a fost spulberat. Ieri, la orele dimineţii, reprezentanţii DNA transmiteau un comunicat, după ce 24 de ore s-au făcut că plouă, document în care anunţau faptul că Vasile Băiculescu a fost reţinut, iar apoi arestat, după ce, în 4 octombrie, a fost prins în flagrant delict primind mită.

„În cursul anilor 2009 - 2010, inculpatul Băiculescu Vasile, în calitate de primar al comunei Brăhăşeşti, jud. Galaţi, a pretins de la administratorii a două societăţi comerciale din judeţul Galaţi, unul dintre aceştia fiind denunţător în cauză, diverse sume de bani care depăşesc 10.000 euro şi efectuarea de lucrări suplimentare faţă de contractele încheiate cu Consiliul Local al comunei Brăhăşeşti”.

„Banii şi lucrările au fost pretinse pentru ca, în calitatea sa de primar al comunei respective, să recepţioneze lucrările executate de cele două firme, să accepte la plată facturile emise şi să aprobe plata sumelor necesare onorării acestor facturi”.

„În 4 octombrie, inculpatul Băiculescu Vasile a fost prins în flagrant delict, primind suma de 35.000 lei în scopul menţionat mai sus” se arată în comunicatul DNA.

Precizăm că nu este singurul caz în care Băiculescu este acuzat de comiterea faptelor de corupţie. Aşa cum arătăm în ediţia de ieri a ziarului nostru, primarul de la Brăhăşeşti a fost chiar condamnat de către Tribunalului Bucureşti la trei ani de închisoare cu executare pentru comiterea a trei fapte similare, comise în condiţii aproape identice.

Citit 1511 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.