Deţinuţi cu drag de vorbă - la control!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Având în vedere faptul că în ultima perioadă de timp s-a constatat o creştere a numărului evenimentelor negative, directorul general al  Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor a dispus, vinerea trecută, un exerciţiu de alarmare pentru întreg sistemul penitenciar.

Activitatea a constat în antrenarea personalului prin crearea a două situaţii ipotetice, respectiv evadare din interiorul locului de deţinere şi incendiu, precum şi în efectuarea unei percheziţii generale parţiale, totul a finalizat până cel târziu la ora 10.00.

Şi la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi a avut loc o percheziţie, în urma căreia au fost descoperite 21 de telefoane mobile, şase încărcătoare improvizate pentru mobil şi trei cartele SIM. Acestea au fost cele mai importante lucruri descoperite în celulele de pe strada Traian nr. 252.

„Obiectele interzise sunt introduse în Penitenciar în cele mai năstruşnice moduri. Telefoanele, de exemplu, sunt fie ascunse în alimente, fie aruncate peste gard în sticle sau alte obiecte asemănătoare. La sectorul vizită se fac controale, dar prin sondaj”.

„Acum se lucrează la un sistem nou de control şi se va pune la punct şi un dispozitiv cu raze X pentru verificarea bagajelor. După ce acest sistem va intra în funcţiune vom avea, probabil, mai puţine probleme”, ne-a spus doamna Safta Trincu, purtătoarea de cuvânt de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi.

La nivel naţional, în urma percheziţiilor, de la persoanele private de libertate au fost ridicate 191 de telefoane mobile, 96 de cartele SIM, 90 de încărcătoare, 15 acumulatori, 25 de alte accesorii pentru telefoanele mobile, o punguţă ce conţinea o substanţă pulverulentă de culoare albă, 178 de cuţite şi arme improvizate şi 118,5 kilograme de fructe fermentate în vederea producerii de alcool.

Citit 661 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.