Vânzarea pe bază de procuri

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Mai mulţi cititori ne-au rugat să oferim mai multe informaţii despre procuri. Fie că vreţi să vindeţi sau să cumpăraţi un bun mobil sau imobil, unii nu se pot prezenta la încheierea actelor.

Mai sunt unii care sunt plecaţi în străinătate şi au nevoie la locul de muncă de nişte acte din România. Sunt doar două dintre cazurile în care sunteţi nevoit să delegaţi o altă persoană să vă reprezinte.

Pentru că în faţa autorităţilor este nevoie ca persoana care vă reprezintă să aibă acte doveditoare ale acestui lucru, se întocmeşte o procură. Despre cum se întocmeşte şi ce reprezintă o astfel de procură ne-a vorbit domnul notar George Schin.

Ce este procura?

O procură este un act prin care o persoană desemnează un împuternicit pentru rezolvarea unei anumite probleme în numele lui. Persoanele fizice pot fi puse în situaţia în care nu se pot prezenta personal pentru a-şi rezolva problemele şi atunci sunt nevoite să delege pe altcineva pentru a le rezolva în numele lor.

Cum se întocmeşte procura?

Procura este un act semnat doar de cel care împuterniceşte (mandatant) o altă persoană (mandatar) pentru a o reprezenta în diferite situaţii. De aceea, prezenţa mandatarului în faţa notarului nu este necesară.

Asta cu condiţia ca mandatantul să cunoască datele personale ale mandatarului: nume, prenume, adresa, seria, numărul şi data eliberării actului de identitate, precum şi codul numeric personal.

Tocmai din acest motiv o procură pentru un împuternicit din Galaţi poate fi întocmită în orice localitate din ţară sau chiar şi în străinătate (în acest ultim caz fiind necesară traducerea şi apostilarea procurii).

Citit 634 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.