Şurubelniţă confiscată în folosul statului

Şurubelniţă confiscată în folosul statului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Schimb de anvelope între Valerică Lăpuşneanu şi I.P.J. Galaţi *

Învinuit, pe drept, de „înţeparea” roţilor autoturismului Dacia Logan din dotarea Postului de Poliţie Jorăşti, în noaptea de 24 spre 25 ianuarie a.c., Valerică Lăpuşneanu (26 de ani) a fost cercetat de Parchetul Tg. Bujor pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere.

Fapta, între reperele sale orare. Era duminică, pe la ora 15. Intrând în barul din centrul localităţii, învinuitul se pune pe băut, în compania martorilor Ionuţ Filote şi George Bradea. În 7 ore, 15 sticle de bere! Le-au uscat. La ora 22, plecarea spre casele lor, îmbarcaţi în maşina lui Filote.

George Bradea coboară primul, la şoseaua principală. Valerică Lăpuşneanu se dă jos în faţa locuinţei celui de la volan – situată la distanţa de trei imobile de Poliţie. Rămas singur pe şosea, pleacă spre domiciliul său, trecând prin faţa postului de poliţie.

Observând maşina folosită de agenţi la intervenţii (se afla parcată pe acostament), scoate din buzunar o cheie de drujbă şi cu capătul ascuţit al acesteia, ce poate fi folosit ca şurubelniţă, „înţeapă”, cu duşmănie, anvelopele de pe partea stângă a Daciei Logan, ocupându-se apoi, în mod similar, şi de roata din dreapta-faţă.

De precizat că maşina se afla în pană – roata din dreapta-spate era dezumflată. Satisfăcut de „figura” pe care le-o făcuse poliţiştilor din comună, îşi continuă drumul către casă şi odihnă.

Mişcându-se operativ, pentru că în joc era prestigiul lor, agenţii îl identifică, anunţând, totodată, Parchetul, în răspunderea căruia, fiind vorba de Poliţie, cădea cercetarea faptei. Valerică, la dat cu subsemnatul! A recunoscut că el era autorul infracţiunii.

Ca să scape mai uşor, cumpără, la mare viteză (îi intrase „morcovul”), două anvelope noi, dându-le Poliţiei în schimbul celor aduse de el la starea de neîntrebuinţare. Cauciucul al treilea, vulcanizat pe cheltuiala sa. Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Galaţi, ca parte vătămată, întrucât paguba fusese acoperită, nu s-a constituit parte civilă, solicitând doar continuarea cercetării.

Făptuitorul, trimis în judecată. În temeiul art. 118 lit. b, din Codul penal, procurorul de caz propune instanţei confiscarea şurubelniţei. Cheltuielile cu urmărirea penală, 50 de lei. Bun de plată, Valerică.

Judecătoria Tg. Bujor, hotărârea pronunţată: amendă penală de 10 milioane de lei vechi. Parchetul a declarat recurs.

Citit 1072 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.