A căzut o bandă de hoţi din locuinţe

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cvartetul format din Mîndrescu Viorel, Cava  Nicu, Roman Marian şi Mihalcea Vasile a fost scos recent de pe scena furturilor din locuinţe din Galaţi. Primii trei sunt prieteni de mai mulţi ani de zile şi, în acest an, mai exact în perioada 31 august - 10 septembrie 2010, s-au făcut remarcaţi printr-o serie de şase atacuri hoţeşti în tot atâtea locuinţe gălăţene.

Au încercat sau chiar au şi reuşit să fure tot felul de bunuri în valoare totală de 18.900 lei: bijuterii din aur şi argint, cosmetice, băuturi fine, lei româneşti, dar şi euro.

Ei îşi împărţeau sarcinile după cum li se părea că e mai bine. Unul sau doi dintre ei „ţineau de şase”, unul spărgea geamul unei ferestre pe care apoi o escalada, punea mâna pe bunuri pe care, ulterior, le valorificau în fel şi chip.

Cei de al patrulea colaborator, Mihalcea Vasile, i-a ajutat transportând prada din seara zilei de 10 septembrie a.c.. Mai mult, a şi depozitat o parte din bunurile furate în locuinţa sa.

Evident, li s-a înfundat, iar acum au şi fost trimişi în judecată prin rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi.

Recidivişti cu  state vechi de serviciu

Mîndrescu Vasile are 31 de ani, este recidivist şi, la fel ca ceilalţi doi prieteni ai săi, a fost cercetat în stare de arest preventiv.

Cava Nicu (43 de ani) a participat la spargerea a cinci apartamente, nici el nefiind uşă de biserică, având de executat o pedeapsă de patru ani de închisoare.

La fel, Roman Marian (43 de ani) mai suferise două condamnări pentru două fapte penale. I se împlinise termenul de reabilitare după aceste fărădelegi, dar năravul din fire….

Singurul care a fost cercetat în stare de libertate, singurul care figurează  a avea un loc de muncă, a fost Mihalcea Vasile (42 de ani), dar asupra lui s-a dispus doar obligaţia de a nu părăsi localitatea.

Conform lui Ionel Gâlcă, prim procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, la rând sunt alte câteva grupuri infracţionale de această factură, fiind vorba doar de timp până la finalizarea anchetelor respective.

Citit 865 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.