Hoațe cu multe escrocherii la activ, deghizate în "femei de afaceri"

Hoațe cu multe escrocherii la activ, deghizate în "femei de afaceri"
Evaluaţi acest articol
(26 voturi)

Două individe din Galați au fost arestate zilele trecute de polițiștii din Capitală, sub acuzația de furt calificat, după ce ar fi plecat din casa unei pensionare cu aproape 10.000 de euro. Suspectele, cu vârste de 33 și, respectiv, 46 de ani, au fost reținute în urma unei percheziții pe care anchetatorii de la Secția 12 Poliție București au făcut-o la Galați. Judecătoria Sectorului 3 le-a trimis pe cele două după gratii pentru 30 de zile.

Ancheta în dosarul penal care le are ca protagoniste pe două femei din Galați a început pe 22 august, când o femeie de 85 de ani, din București, a sunat la 112 și a reclamat faptul că o necunoscută pe care a primit-o în casă i-ar fi furat 45.000 de lei. Bătrâna le-a spus polițiștilor că, în cursul acelei zile, la ușa ei ar fi venit două femei care s-ar fi recomandat a fi reprezentantele unui lanț de supermarketuri și că îi vor face o ofertă "de nerefuzat". Una dintre ele a intrat în casă, iar cealaltă a rămas la ușă, sub un pretext oarecare, ce nu i-a trezit gazdei nicio suspiciune. În timp ce hoața poftită în locuință o ținea de vorbă pe bătrână, cealaltă a pătruns în casă și a scotocit după bani, reușind să ia economiile în valoare de 45.000 de lei. Abia după ce cele două au plecat, octogenara și-a dat seama că a fost și păcălită, și jefuită. În baza semnalmentelor pe care le-a dat polițiștilor, aceștia au reușit să întocmească un cerc de suspecți și au ajuns la concluzia că ar avea de-a face cu două "profesioniste". Firul anchetei a ajuns astfel la Galați, investigatorii punând, zilele trecute, în aplicare, un mandat de percheziție emis de judecători. În locuințele verificate au găsit și bani și alte dovezi, dar și pe femeile în privința cărora existau suspiciuni rezonabile că s-ar fi ocupat cu escrocherii.

"Probatoriul administrat a relevat faptul că, în timp ce una dintre bănuite ar fi pătruns în locuinţă, inducând în eroare persoana vătămată cu privire la calitatea de reprezentant al unui lanţ de hipermarketuri, cealaltă, profitând de faptul că uşa a fost lăsată neasigurată, ar fi pătruns şi ar fi sustras banii. În urma percheziţiei au fost găsite mai multe bunuri, precum şi 80.000 de lei, provenienţa acestora neputând fi justificată", au precizat reprezentanții Poliției Capitalei.

Roxana Mădălina Cristovici și Florentina Sava au fost reținute și duse la audieri, ulterior, o instanță a Judecătoriei Sectorului 3 admițând propunerea de arestare preventivă a acestora pentru 30 de zile, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat. Potrivit poliției, cele două sunt cunoscute cu preocupări infracționale de genul furturilor mascate de înșelăciuni, modurile preferate de operare fiind păcălirea victimelor prin asumarea diferitelor calități prin care le câștigau încrederea.

Citit 6119 ori Ultima modificare Luni, 16 Octombrie 2023 20:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.