Băiculescu rămâne în arest

Băiculescu rămâne în arest
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ieri, pe rolul Tribunalului Galaţi a avut termen dosarul primarului din Brăhăşeşti, Vasile Băiculescu (FOTO). Avocatul lui Băiculescu a cerut eliberarea clientului său sub control judiciar.

Judecătorul care a analizat dosarul a făcut cerere de abţinere, cerere care a fost aprobată imediat. Astfel, dosarul a fost repartizat, din nou, aleatoriu şi a ajuns la un alt complet de judecată. Din această cauză, dosarul a primit şi un nou termen.

„Sunt două cereri cu acelaşi obiect – eliberarea condiţionată sub control judiciar. Cele două cereri au primit termen pe 1 şi, respectiv, 2 noiembrie”, ne-au explicat surse din Tribunalul Galaţi.

Vasile Băiculescu a fost arestat pentru că, în cursul anilor 2009 - 2010, în calitate de primar al comunei Brăhăşeşti,  judeţul Galaţi, a pretins de la inculpatul Peneoaşu Marcel, administrator al SC TRALMA SRL Corod, judeţul Galaţi şi de la o persoană denunţătoare, reprezentant legal al unei alte societăţi comerciale, diverse sume de bani care depăşesc 10.000 euro şi efectuarea de lucrări suplimentare faţă de contractele încheiate cu Consiliul Local al Comunei Brăhăşeşti jud. Galaţi.

Banii şi lucrările au fost pretinse pentru ca, în calitatea sa de primar al comunei respective, să recepţioneze lucrările executate de cele două firme, să accepte la plată facturile emise şi să aprobe plata sumelor necesare onorării acestor facturi.

În scopul achitării lucrărilor efectuate, Băiculescu Vasile a pretins şi primit de la inculpatul Peneoaşu Marcel suma de 21.000 lei cu titlu de mită.

De asemenea, pe parcursul derulării contractului încheiat cu Primăria comunei Brăhăşeşti, Băiculescu Vasile i-a pretins persoanei denunţătoare suma de 35.000 lei pentru a-i fi plătite lucrările efectuate.

Această sumă urma să-i fie înmânată inculpatului Băiculescu Vasile prin intermediul inculpatului Peneoaşu Marcel, acesta fiind de acord să intermedieze darea şi primirea banilor.

La data de 4 octombrie 2010, inculpatul Băiculescu Vasile a fost prins în flagrant delict imediat după ce a primit de la persoana denunţătoare suma de 35.000 lei în scopul menţionat mai sus, iar pe 6 octombrie a fost arestat.

La scurt timp, procurorii DNA au obţinut un mandat de arestare preventivă şi pentru Marcel Peneoaşu, pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la luare de mită şi dare de mită.

Vom reveni cu amănunte pe 2 noiembrie, când cererea de eliberare sub control judiciar va fi judecată la Tribunalul Galaţi.

Citit 985 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.