Avocat brăilean acuzat de luare de mită

Avocat brăilean acuzat de luare de mită
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După ce, la începutul acestei săptămâni, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Galaţi l-au reţinut pe Ioan Marta sub acuzaţia de dare de mită, cazul revine în atenţia publicului.

Procurorii au început urmărirea penală şi faţă de un avocat din baroul Brăila, Constantin Sorin Ispas, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de complicitate la luare de mită şi complicitate la dare de mită.

Procurorii au stabilit, că pe 22 octombrie 2010, inculpatul Ispas Sorin-Constantin l-a ajutat pe co-inculpatul Marta Ioan, asociat şi administrator al SC EUROIL SRL Brăila (arestat în aceeaşi cauză pentru dare de mită) să remită unui funcţionar cu funcţie de conducere din cadrul Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Brăila (denunţător în cauză) suma de 13.000 lei.

Banii respectivi au fost daţi pentru ca, în urma actelor de control efectuate la societatea administrată de inculpatul Marta Ioan, să nu îi fie confiscată suma de 350.000 lei pe care o avea de plătit la bugetul statului (sumă rezultată din vânzări efectuate la una dintre staţiile de distribuire a carburanţilor în lipsa avizării metrologice), pentru ca activitatea staţiei să nu fie sistată şi pentru a nu i se aplica o amendă de 100.000 lei.

În data de 22 octombrie 2010, imediat după comiterea faptelor, luând cunoştinţă că inculpatul Marta Ioan fusese prins de organele de urmărire penale, Sorin-Constantin Ispas a fugit şi s-a ascuns în scopul de a se sustrage de la urmărirea penală.

Inculpatului Ispas Sorin-Constantin i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile, iar pe 26 octombrie 2010, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestuia. Ieri, Curtea de Apel Galaţi a dispus faţă de inculpatul Sorin-Constantin Ispas măsura preventivă a obligării de a nu părăsi ţara, sentinţă atacată deja cu recurs de procurorii DNA.

Citit 963 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.