Mamă prea iertătoare, băgată în spital de soţul agresiv și lăsată fără copii

Mamă prea iertătoare, băgată în spital de soţul agresiv și lăsată fără copii
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

O gălățeancă în vârstă de 20 de ani a ajuns în spital după ce a fost bătută crunt de soțul cu șase ani mai în vârstă

Părinți a doi copii foarte mici, cei doi nu erau la primul conflict soldat cu intervenția poliției și emiterea de ordine de protecție, însă, de fiecare dată, femeia și-a iertat bărbatul și a continuat să trăiască alături de el. Bonus, bunica paternă a ajuns să-și ascundă nepoții de poliție, numai pentru ca aceștia să nu ajungă în grija mamei agresate.

Violența domestică atinge cote inimaginabile, în pericol fiind nu doar o femeie care nu a vrut să-și părăsească partenerul agresiv, care este și tatăl celor doi copii ai ei, dar și micuții plimbați între rude și ascunși atât de cea care le-a dat viață, dar și de autorități. Situația se regăsește într-o familie de tineri care locuiește în Micro 40. Irina și Elvis Bineață sunt părinții a doi copii, un băiețel de 4 ani și 11 luni și o fetiță cu trei ani mai mică.

Cu toate acestea, agresiunile și bătăile au fost, până acum, la ordinea zilei, nu o dată femeia, în vârstă de 20 de ani, cerând ajutorul polițiştilor de la Secția 4. Tot ce au putut face polițiștii a fost să ia act de plângerile femeii și să emită ordine de protecție prin care să îl țină pe Elvis la distanță de ea și de minori, numai că, de fiecare dată, Irina l-a iertat și au trecut împreună peste interdicțiile impuse de actele oficiale. Asta până săptămâna trecută, când bărbatul, în vârstă de 26 de ani, i-a aplicat soției o nouă corecție, care s-a lăsat cu răni adânci. Femeia a fost luată cu salvarea și dusă la spital, incidentul soldându-se, astfel, cu o nouă întâlnire cu poliția.

"S-a întocmit formularul de evaluare a riscului și, întrucât a rezultat că persoana agresată fizic se află în pericol și există risc cu privire la integritatea fizică și viața sa printr-un nou act de violență domestică, polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu, pentru cinci zile, prin care i s-a interzis bărbatului să se mai apropie la o distanță mai mică de 200 de metri de soția sa. Între cei doi soți au mai fost înregistrate fapte similare la nivelul Secției 4 Poliție Galați, fiind emise și în trecut ordine de protecție, însă victima s-a împăcat de fiecare dată cu agresorul", a precizat ag. șef pr. Ciprian Stoica, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați.

Nepoții, ascunși de bunică

Judecătoria Galați a confirmat ordinul de protecție dat de polițiști, numai că, în momentul în care aceștia au încercat să îl pună în aplicare, au constatat că nu prea aveau cum. Asta deoarece cei doi copii, încredințați provizoriu mamei și care ar fi trebuit să locuiască cu aceasta, nu au fost de găsit la domiciliu. Tatăl lor a susținut că aceștia s-ar fi aflat la mama lui din ziua în care soția bătută fusese dusă la spital, aspect care nu coincidea cu realitatea, după cum aveau să constate, câteva zile mai târziu, polițiștii Secției 4.

"La data de 21 noiembrie, s-a stabilit faptul că în zilele precedente, cei doi copii minori s-ar fi aflat la domiciliul comun cu tatăl acestora și, întrucât au fost încălcate dispozițiile sentinței civile, polițiștii Secției 4 Poliție s-au sesizat din oficiu cu privire la infracțiunea de încălcarea de către persoana împotriva căreia a fost emis un ordin de protecție a oricăreia dintre măsurile prevăzute", a completat reprezentantul Poliției.

Surpriza cea mare a venit însă în momentul în care oamenii legii au încercat, încă o dată, să identifice copiii în casa tatălui lor, după cum aveau informații. Minorii nu au fost de găsit nici în apartamentul acestuia, nici al bunicii, o femeie de 44 de ani, care a refuzat categoric să spună unde i-ar fi dus. În cele din urmă, cu sprijinul luptătorilor din trupele speciale, polițiștii au ajuns în locația unde erau ținuți copiii.

"Polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la infracțiunea de lipsire de libertate în mod ilegal, iar după administrarea probatoriului, față de bunică a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore. Cei doi minori au fost ulterior identificați la o altă adresă, într-un apartament dintr-un bloc de locuințe din cartierul Micro 40, locație din care aceștia au fost preluați și încredințați mamei, prin reprezentanți de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Galați", au conchis anchetatorii.

Bunica urmează să fie dusă în fața unui procuror cu propunerea unei măsuri preventive, tatăl fiind, deocamdată, cercetat în stare de libertate.

Citit 4384 ori Ultima modificare Vineri, 24 Noiembrie 2023 11:57

5 comentarii

  • postat de Un cetatean
    Joi, 23 Noiembrie 2023 14:02
    5.2.209.***
    Agresorul e lasat in libertate si bunica arestată pentru 24 de ore ca a ascuns copii de frica tatalui. Ce fel de legi avem in tara asta?
    0
    11
  • postat de Un fost militean
    Joi, 23 Noiembrie 2023 11:26
    212.93.144.***
    Legi de doi lei ce lasa astfel de bestii, ca acst nenorocit sa tortureze dupa voe o femee si proprii copii, astfel de fiare trebue bagate la puscarie cu ani grei,, nu au ce cauta printre oameni, acest caz nu e izolat, sunt cu zecile de mii, puscarie grea dublata de munca la greu, nu trandaveala pe b
    1
    13
  • postat de ION
    Joi, 23 Noiembrie 2023 11:02
    86.120.239.***
    Ce importanta are aici varsta, se mentioneaza in titlu "sotul cu 6 ani mai in varsta" mai ales ca sunt potriviti ca varsta, 6 ani nefiind o diferenta mare.
    1
    12
  • postat de vasli
    Joi, 23 Noiembrie 2023 10:44
    89.136.3.***
    SI POLITISTI DE LA SECTIA 5 SUNT PREA IERTATORI IN cazul meu
    in urma cu 8 ani am fot internat in spital de psihiatrie ,
    pentru analize tre oameni mau legat de pat iar un agent de paza ma strans cu pumnul
    de gat si era sa ma omoare prin sufocare politia a musamalizat cazul ,,,.
    1
    9
  • postat de rodax
    Joi, 23 Noiembrie 2023 09:40
    193.231.148.***
    Sunt unele care adoră s-o ia pe cocoașă de la partenerii lor.Ăsta e un criteriu imprtant de selecție a partenerului.Să nu le plângem de milă,că nu merită.
    8
    12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.