O nebunie de moment l-a costat libertatea

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Nu i-au plăcut ochii lui, acesta pare să fie motivul pentru care a ajuns să omoare un om, iar acum a primit 15 ani de puşcărie. Este vorba despre  Valentin Ferţu, care iniţial a fost cercetat pentru tentativă la omor, după ce şi-a lovit victima cu un par în cap, iar după moartea acesteia a fost învinuit de omor calificat.

Fapta s-a petrecut anul acesta, pe 28 mai, când Viorel Bulboacă a venit în satul Vişina, din comuna Nicoreşti, ca să le aducă micuţilor lui 60 de lei. Era pensia alimentară pe care putea să le-o asigure celor trei copii, pe care-i avea cu fosta sa concubină. Cei doi se separaseră de ceva timp, iar femeia se mutase cu chirie în casa cumnatei lui Ferţu.

Ia un par şi îl omoară

Potrivit rechizitoriului Parchetului Tribunalului, în ziua cu pricina, Valentin Ferţu l-a văzut pe Viorel intrând în casă, a observat când acesta din urmă a plecat la cumpărături, iar la întoarcerea omului l-a întrebat ce caută acolo. N-a mai aşteptat răspunsul că l-a şi lovit cu palmele peste faţă.

Viorel a luat o sapă şi i-a dat câteva agresorului. Ferţu a fugit, dar la o jumătate de oră s-a întors „înarmat” cu un par. A sărit la Viorel care s-a apărat cu coada sapei, aceasta rupându-se. Cea de-a doua lovitură i-a fost însă fatală lui Viorel. Ferţu l-a lovit în cap, iar victima lui nu s-a mai ridicat de la pământ.

Pe 2 iunie, bărbatul a decedat din cauza complicaţiilor survenite, iar Ferţu a fost arestat, cercetat, iar apoi trimis în judecată.

Pe 8 noiembrie, magistraţii Tribunalului i-au dat 15 ani de detenţie, dar şi interzicerea unor drepturi pe o perioadă de 5 ani, după ce  va pleca din închisoare.

De asemenea, judecătorii l-au obligat la plata unei pensii alimentare de 30 de lei pentru unul dintre micuţii victimei, până ce acesta din urmă va ajunge la majorat.

Ferţu mai are cale de atac, dar şi timp destul ca să realizeze că nebunia unei clipe îl va costa acum ani buni din viaţă.

Citit 674 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.