Un proxenet se joacă de-a baba oarba cu poliția din două state

Un proxenet se joacă de-a baba oarba cu poliția din două state
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Un tânăr de 22 de ani, din Republica Moldova, urmărit internațional după ce împotriva lui au fost  formulate acuzații de trafic de carne vie, a fost pentru a doua oară capturat pe raza județului Galați în încercarea autorităților de a pune în executare un mandat de arestare. Dmitri Topciu fusese depistat inițial în Galați la mijlocul lunii februarie, când poliția a cerut Curții de Apel confirmarea mandatului european de arestare emis de autoritățile din Austria. Instanța a decis arestarea preventivă a moldoveanului pentru 15 zile, numai că acesta nu a poposit în arestul IPJ Galați, cum ar fi cerut procedurile până la predarea către autoritățile austriece. A contestat decizia Curții, ceea ce i-a mai dat un răgaz de două săptămâni, până pe 28 februarie, când instanța gălățeană a decis, de data aceasta definitiv, arestarea provizorie pentru 30 de zile. Mandatul nu a mai putut fi pus în aplicare pentru că basarabeanul acuzat de proxenetism dispăruse. Asta până joi, 21 martie, cu o săptămână înainte de expirarea mandatului, când a încercat să intre în țară pe la Oancea. Polițiștii l-au identificat și i-au stabilit problemele care nu i-au mai permis să își continue călătoria decât sub escorta poliției. El urma să fie din nou prezentat Curții de Apel, care va trebui să emită un nou mandat pentru a permite desfășurarea procedurilor de predare către statul solicitant, Austria.

Citit 2715 ori Ultima modificare Vineri, 22 Martie 2024 16:41

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro