Prefectul de Galaţi, prezent la judecata primarului suspendat al Craiovei

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Antonie Solomon a dorit să fie primar şi să poată merge liber prin ţară, dar Tribunalul Galaţi a respins ieri definitiv cele două cereri ale avocaţilor acestuia.

Surpriza de ieri nu a fost însă respingerea cererilor primarului suspendat al Craiovei, ci staful gălăţean al PDL, prezent în sala de judecată. Prefectul Galaţiului, Cosmin Păun, şi deputatul Mihail Boldea au stat cuminţei pe băncuţele sălii de judecată. De asemenea, unul dintre avocaţii fostului primar a fost Domnica Toader, soţia liderului deputaţilor PDL, Mircea Toader. Aşadar, susţinere de partid la nivel înalt.

Procesul a fost programat la ora 10, fiind singurul dosar care s-a judecat la sala 2, intenţia magistraţilor fiind să înceapă audierile. Din păcate, lipsa lui Cornel Penescu, din motive medicale, a constituit un motiv pentru ca procesul să nu-şi urmeze cursul, dându-se un alt termen.

Antonie Solomon a fost prezent alături de ceilalţi doi inculpaţi din dosar, dar singurele discuţii care s-au făcut ieri au fost pe cererile acestuia - de revocarea a celor două măsuri impuse de Curtea de Apel: să nu fie primar şi să nu plece din Craiova.

30.000 de semnături depuse la dosar

Avocaţii au spus că Solomon a fost internat şi că trebuie să fie operat la o clinică pentru boli cardio-vasculare, acestea existând doar în Bucureşti şi Timişoara. De asemenea, s-a vorbit şi despre faptul că Solomon ar trebui să-şi reia calitatea pentru care a fost ales de craioveni.

S-a spus că este extrem de iubit de cetăţeni, o dovadă fiind şi cele 30.000 de semnături depuse la dosar, ale celor care îşi vor înapoi primarul. Avocaţii au mers şi pe ideea situaţiei inedite care s-a creat -  ca un primar să fie suspendat printr-o decizie judecătorească.

S-a vorbit şi despre campania de denigrare, amintindu-se atât despre o anonimă depusă la dosar, prin care instanţa este înştiinţată că Solomon este tot timpul în Primărie, dând ordine şi participând la licitaţii, cât şi despre spargerea locuinţei de la Leamna.

„Stănescu al nostru de la Munteni nu-i aici?!”

Solemnitatea şedinţei a fost oarecum întreruptă de un justiţiabil rătăcit care-şi căuta probabil ruda. „Dar Stănescu al nostru de la Munteni nu-i aici?”, a întrebat retoric omul, scos rapid din sală de către jandarm.

Primarul suspendat al Craiovei a spus că boala i se trage de la supărarea pricinuită de tot scandalul creat în jurul lui, iar la un moment dat chiar s-a înecat în lacrimi.

„Am semnat peste 50.000 de autorizaţii de construcţie, alături de mine au mai fost şi alţii care şi-au pus semnăturile pe acea autorizaţie pentru care sunt aici, dar eu am fost singurul arestat. Ce rău am făcut eu în ţara asta? Mă gândesc serios să-mi dau demisia din funcţia de primar al Craiovei”, a spus Antonie Solomon în sala de judecată.

Citit 672 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.