Cătălin Chelu rămâne în arest

Cătălin Chelu rămâne în arest
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ieri, judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti au judecat recursul omului de afaceri Cătălin Chelu (FOTO) şi al celor trei apropiaţi ai săi, Ştefan Badea, Antonel Bunu şi Gabriel Constantinescu, împotriva deciziei din 21 noiembrie a Tribunalului Bucureşti, prin care au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile.

Magistraţii au respins recursurile, aşa că cei patru vor rămâne după gratii. „Magistraţii au respins recursurile celor patru şi au acceptat o excepţie în ceea ce-i priveşte pe Badea şi pe Constantinescu”.

„În cazul celor doi s-a reţinut că trebuie să rămână în arest pentru că reprezintă un pericol public şi nu cum s-a spus iniţial că există şi riscul de a săvârşi alte fapte penale. Cu toate acestea, cei patru vor rămâne după gratii aşa cum s-a decis în hotărârea Tribunalului Bucureşti”, ne-au explicat surse din cadrul Curţii de Apel Bucureşti.

„Nu e loc pentru el în Piteşti”

Cătălin Chelu a spus, în faţa magistraţilor bucureşteni că Dan Valentin Fătuloiu a început să-l şantajeze încă din 2009, după ce a câştigat acţionariatul Alprom, spunându-i că „nu e loc pentru el în Piteşti”.

Omul de afaceri gălăţean Cătălin Chelu le-a spus magistraţilor Curţii de Apel Bucureşti că Dan Valentin Fătuloiu ar fi început un şantaj sistematic la adresa sa după ce a aflat că a câştigat acţionariatul combinatului Alprom din Piteşti.

Chelu le-a arătat judecătorilor că încă de la o primă întâlnire, din anul 2009, dintre el şi Dan Valentin Fătuloiu, „la un bar din Piteşti”, acesta i-ar fi spus „du-te, lasă-ne, că aici nu-i loc, sunt alţi patroni deştepţi”.

Potrivit declaraţiei lui Chelu, au existat alte trei întâlniri cu fostul secretar de stat. Chelu a precizat că, în timpul acestora, Fătuloiu a fost cel care a pus mereu problema remiterii unor bani, după ce anterior i-ar fi adus la cunoştinţă că are probleme de natură penală.

„Există dovezi de şantaj”

Cătălin Chelu a susţinut varianta pe care avocatul său, Romeo Cosma, ne-a relatat-o săptămâna aceasta şi pe care aţi putut-o citi în paginile ziarului nostru. Contactat telefonic, Romeo Cosma, avocatul lui Cătălin Chelu, ne-a spus că  astăzi va merge să se întâlnească cu clientul său şi vor decide ce vor face în continuare.

„Noi am afirmat încă de la început că banii, acel milion de euro, au fost ceruţi de familia Fătuloiu. Vom susţine în continuarea ceea ce am spus şi până acum”.

„Sunt probe la dosar prin care se poate demonstra uşor că domnul Chelu a fost determinat să ajungă la situaţia aceasta. Sunt probe şi vom demonstra până la urmă că a fost vorba de un şantaj la adresa lui Cătălin Chelu”, ne-a spus Romeo Cosma.

Cătălin Chelu şi ceilalţi trei complici ai săi vor ajunge din nou în instanţă pe 20 decembrie, când le va expira mandatul de arestare.

Citit 991 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.