Poliţişti acuzaţi de tâlhărie - Flagrant eşuat şi o poveste cusută cu aţă penală

Poliţişti acuzaţi de tâlhărie - Flagrant eşuat şi o poveste cusută cu aţă penală
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Povestea celor doi poliţişti de la Secţia 4, Ioan Matei şi Viorel Mizdrea, începe să capete contur. Poliţiştii sunt în acest moment după gratii, fiind arestaţi preventiv pentru 29 de zile. În urma anchetei, Ioan Matei şi Viorel Mizdrea şi-au dat demisia din poliţie.

Comisarul Ştefan Căpătan (FOTO), şeful Serviciului Investigaţii Criminale - I.J.P.  ne-a spus pe scurt povestea lor.

„Iniţial cei doi poliţişti au depus reclamaţii individuale, pe data de 29 noiembrie, în care îşi spuneau versiunea. Ei au susţinut că erau în Micro 39, în afara orelor de program, şi se duceau să joace un biliard, timp în care au primit un telefon prin care erau informaţi că pe strada I.L. Caragiale se descarcă ţigări de contrabandă”.

„Cei doi, susţin ei, au mers la adresa indicată şi, când au ajuns, au văzut o maşină cu numere de Republica Moldova demarând în trombă. În urma maşinii, se pare, a rămas un sac de rafie şi o sacoşă, pline cu ţigări. O persoană a venit să ridice ţigările, dar când i-a văzut pe cei doi poliţişti a fugit”.

„Poliţiştii spun că au luat marfa şi au mers în Piaţă în Micro 39 pentru a căuta un martor, dar, între timp, rromii de la care au luat ţigările i-au ajuns din urmă. S-a iscat un scandal, în care poliţiştii s-au ales cu o bătaie bună. Tot cei doi  susţin, în declaraţii, că rromii le-au cerut 10.000 de euro pentru a nu merge la comandantul Poliţiei”, explică Ştefan Căpătan.

Bani, ţigări şi o bătaie bună

Declaraţiile celor doi poliţişti au fost luate în serios de colegii lor şi s-a pus la cale un flagrant.

„Pe 30 am organizat flagrantul în parcarea de la Billa din Micro 39. Poliţiştii au mers acolo cu banii şi s-au întâlnit cu o persoană, care se presupune că i-ar fi şantajat. Dar, stupoare, şantajistul şi persoana care îl însoţea nu au mai vrut banii. De aici, situaţia s-a schimbat la 180 de grade”, ne-a spus comisarul Căpătan.

Din parcarea de la Bila, cei doi poliţiştii şi persoanele care veniseră să ia banii au fost duşi la Secţia de Poliţie, unde s-au lămurit mai multe aspecte. „Se pare că cei doi poliţişti au mers la un anume Petrică S. P., care este cunoscut că vinde ţigări şi l-au întrebat dacă nu mănâncă şi ei o prăjitură. Astfel, s-a pus la cale afacerea prin care Petrică trebuia să meargă să cumpere ţigări, iar cei doi să vină imediat şi să le confişte”.

Zis şi făcut. Petrică l-a sunat pe Vasile Sandu, la care a mers să cumpere ţigări. Imediat ce Petrică  a ajuns la domiciliul lui Sandu, au apărut şi poliţiştii, care erau în afara orelor de program.

„Petrică a plecat cu taxiul care îl aştepta, iar cei doi poliţişti au intrat în casa lui Sandu Vasile, le-au închis telefoanele membrilor familiei şi au început să scormonească prin casă. Au luat bani şi ţigări, după care au plecat cu maşina personală cu care veniseră. Sandu a ieşit din casă şi le-a luat numărul de la maşină”.

„Păgubitul şi-a chemat mai mulţi prieteni şi a plecat să îl caute pe Petrică. Când au ajuns în Micro 39 l-au găsit şi pe Petrică, dar şi maşina poliţiştilor. A început bătaia, din care poliţiştii au ieşit destul de şifonaţi. Au nevoie de 6-7 zile de îngrijiri medicale, dar nu au depus încă plângere”.

„Păgubiţii şi-au recuperat banii şi ţigările şi au vrut să meargă la Poliţie. Aici, rămâne de stabilit cine a început şantajul. Dar, în următoarele zile, vom stabili şi acest aspect”, mai povesteşte Ştefan Căpătan.

Pistolul cu luminiţa verde

Vasile Sandu a dat declaraţii la Poliţie şi a povestit că cei doi poliţişti aveau un pistol cu o luminiţă verde. „Poliţiştii nu aveau armamentul din dotare la ei. Familia Sandu a afirmat că au fost ameninţaţi cu un pistol cu o luminiţă verde în capăt şi cu folosirea unui spray lacrimogen”, ne-a explicat Ştefan Căpătan.

Cam aceasta este povestea celor doi poliţişti de la Secţia 4, acuzaţi acum de violare de domiciliu şi tâlhărie. Rămâne ca ancheta poliţiei să stabilească toate amănuntele şi să se ia măsurile necesare împotriva poliţiştilor, dar şi împotriva celor care fac trafic cu ţigări.

„Rămâne să stabilim ultimele amănunte şi să vedem ce facem şi cu cei care vând ilegal ţigări. Important în acest moment este faptul că nu s-au depus plângeri pentru vătămare corporală, aşa că nu putem demara o anchetă şi cu privire la această infracţiune”, conchide comisarul şef al Serviciului Investigaţii Criminale.

Citit 2647 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.